Δελτίο τύπου 11/10/2010

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Τριαντάφυλλο Μηταφίδη επισκέφτηκε το εργοτάξιο της ΔΕΗ στην οδό Παπαναστασίου, το παρακείμενο υποκατάστημα του ΟΓΑ και το ίδρυμα του Αγίου Στυλιανού.

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης συζήτησε με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και εξέφρασε την αντίθεσή του στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της εταιρίας και στην παραχώρηση τμήματος του κύκλου εργασιών της επιχείρησης σε εργολάβους.

Στη συνέχεια τα μέλη της ανοιχτής πόλης επισκέφτηκαν το ίδρυμα του Αγίου Στυλιανού, στο οποίο φιλοξενούνται 20 βρέφη, ηλικίας 40 ημερών έως 3 ετών. Η λειτουργία του ιδρύματος βασίζεται στην εργασία συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει και πλέον φαντάζει αρκετά πιθανή η αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος. Ο υποψήφιος δήμαρχος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης μετά τη συνάντησή του με τους συμβασιούχους υπαλλήλους δήλωσε :”Τα μέλη της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμβασιούχους υπαλλήλους του Αγίου Στυλιανού και ζητάμε από την πολιτεία να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεών τους. Οι περικοπές που επιβάλλει η τρόικα και η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξουν τους ευαίσθητους τομείς του κοινωνικού κράτους. Στις 19 Νοεμβρίου, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής των εργαζομένων του ιδρύματος, ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις, εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους. Άλλωστε χρέος μας περισσότερο από ποτέ σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι η αντίσταση, η κοινωνική ανυπακοή και η αλληλεγγύη”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης
«Θεσσαλονίκη- ανοιχτή πόλη»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s