Δελτίο τύπου 11/10/2010

Παρέμβαση στα γραφεία της Ε.Π.Α (Εταιρεία Παροχής Αερίου) πραγματοποίησαν σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με την δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη», ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Θεοδωρόπουλος με την περιφερειακή παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε»,

προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την διακοπή της παροχής φυσικού αερίου σε είκοσι σχολεία της πόλης μας. Μέλη της περιφερειακής και της δημοτικής παράταξης ανάρτησαν πανό έξω από τα γραφεία της Ε.Π.Α. με το οποίο ζητούσαν «Δωρεάν φυσικό αέριο στα σχολεία».

Αμέσως μετά την παρέμβαση ο υπόψηφιος δήμαρχος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης δήλωσε ότι “ τα σχολεία δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια όπως οι επιχειρήσεις, τη στιγμή μάλιστα που με τη δραστική περικοπή των λειτουργικών τους εσόδων, εξαιτίας της εφαρμογής του μνημονίου και του Καλλικράτη, μόλις και μετα βίας καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες τους. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη διαγραφή των χρεών των σχολείων προς την ΕΠΑ, η οποία από εδώ και εμπρός πρέπει να παρέχει δωρεάν το φυσικό αέριο στα σχολεία”.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι πόροι από τις Σχολικές Επιτροπές κατ` εφαρμογή των εντολών του Δ.Ν.Τ. και των μέτρων που επιτάσσει το Μνημόνιο έχουν μειωθεί κατά 50% με αποτέλεσμα το κόστος της θέρμανσης να οδηγεί τα σχολεία σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης
«Θεσσαλονίκη- ανοιχτή πόλη»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s