«Πλούτος της πόλης» μας οι μετανάστες

Αναδημοσίευση από eklogika.gr

«Πλούτο της πόλης μας» χαρακτήρισε τους μετανάστες ο υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και είπε ότι επιδίωξη του είναι να γίνει ξανά η Θεσσαλονίκη η πόλη που αγκάλιαζε τους ανθρώπους από όπου κι αν προέρχονταν. «Είναι καιρός να απαλλαγούμε από εθνικιστικές και θεοκρατικές ιδεοληψίες» είπε ο κ. Μηταφίδης και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου ξενώνα μεταναστών.

Μιλώντας για την «εποχή» του Μνημονίου, ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε πως πρώτιστο μέλημα της δημοτικής διοίκησης πρέπει να είναι η κοινωνική συνοχή: «Προτείνουμε απλά και εφικτά μέτρα, όπως η κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης, η απαλλαγή από τα τροφεία των ανέργων, η κοινωνική ένταξη των προσφύγων». Για τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, ο κ. Μηταφίδης είπε ότι υπάρχουν λύσεις, εφόσον όμως παταχθεί η ανομία. «Για παράδειγμα, ο νόμος δεν εφαρμόζεται για την παραβίαση των λεωφορειολωρίδων, όπως και για τα τραπεζοκαθίσματα. Αυτές οι παρεμβάσεις δεν χρειάζονται χρήματα, αρκεί να εφαρμοστεί ο νόμος».

Για τις εκλογές είπε ότι η προσπάθεια συνεργασίας με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις ναυάγησε εξαιτίας της «υστεροβουλίας του Γιάννη Μπουτάρη και του μικρομεγαλισμού των Οικολόγων», ενώ πρόσθεσε ότι απευθύνεται σε «ενεργούς» πολίτες που αντιδρούν κατά της φτώχειας, της ανεργίας και της ξενοφοβίας.

Ο κ. Μηταφίδης σημείωσε ότι η προσπάθεια της παράταξης του επικεντρώνεται στον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ για τη στάση που θα κρατήσουν στο β’ γύρο ξεκαθάρισε πως δεν είναι κατά της αποχής, αλλά και ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε υποψηφίους που συντάσσονται με την καταστροφή της χώρας».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s