“Οι μετανάστες είναι ο πλούτος της πόλης μας”

Άρθρο στην εφημερίδα «Μακεδονία» (σε μορφή pdf)

Μια πόλη ανοιχτή στον κόσμο υπόσχεται ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τραντάφυλλος Μηταφίδης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει ξανά η πόλη που αγκάλιαζε τους ανθρώπους από όπου κι αν προέρχονταν. Οι μετανάστες είναι ο πλούτος της πόλης μας. Είναι καιρός να απαλλαγούμε από εθνικιστικές και θεοκρατικές ιδεοληψίες”. Με αυτά τα λόγια έδωσε το πολιτικό στίγμα της παράταξής του στο χθεσινό debate ο κ. Μηταφίδης, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ξενώνας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

“Το μνημόνιο αλλάζει τη φυσιογνωμία της πόλης με ραγδαίους ρυθμούς, υποστήριξε ο κ. Μηταφίδης, εξηγώντας ότι “στην εποχή του μνημονίου, πρώτιστο μέλημά μας πρέπει να είναι η κοινωνική συνοχή. Προτείνουμε απλά και εφικτά μέτρα, όπως η κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης, η απαλλαγή από τα τροφεία των ανέργων, η κοινωνική ένταξη των προσφύγων”.

Αναφερόμενος στα καθημερινά προβλήματα της πόλης, ο κ. Μηταφίδης υποστήριξε ότι υπάρχουν λύσεις, αρκεί να παταχθεί η ανομία. “Για παράδειγμα», τόνισε, «ο νόμος δεν εφαρμόζεται για την παραβίαση των λεωφορειολωρίδων όπως και για τα τραπεζοκαθίσματα. Αυτές οι παρεμβάσεις δεν χρειάζονται χρήματα, αρκεί να εφαρμοστεί ο νόμος”.

Όχι στην αποχή
Εξηγώντας την αυτόνομη κάθοδο της παράταξής του σε αυτές τις εκλογές, ο κ. Μηταφίδης ανέφερε ότι “δεν ήταν δική μας επιλογή, καθώς η προσπάθεια συνεργασίας ναυάγησε εξαιτίας της υστεροβουλίας του Γιάννη Μπουτάρη και του μικρομεγαλισμού των Οικολόγων”.

Προσδιορίζοντας τα χαρακτηριστικά των πολιτών στους οποίους απευθύνεται, ο κ. Μηταφίδης εξήγησε: “Θέλουμε μαζί μας τους ενεργούς πολίτες που αντιδρούν κατά της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας, των διοδίων, της ξενοφοβίας”.
Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει η παράταξή του στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Μηταφίδης απάντησε: “Εμάς μας ενδιαφέρει ο πρώτος γύρος, και σε αυτόν επικεντρώνουμε. Ξεκαθαρίζω, πάντως, ότι είμαστε κατά της αποχής και ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε υποψηφίους που συντάσσονται με την καταστροφή της χώρας”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s