Παρεμπόριο στη θεσσαλονίκη – Δελτίο τύπου

Ακούσαμε το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη να θέτει στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής την «πάταξη του παρεμπορίου». Με ποιο τρόπο; Μήπως εξαπολύοντας τη Δημοτική Αστυνομία κατά των φτωχοδιάβολων μικροπωλητών – που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μετανάστες;

Θα δείξει άραγε τον ίδιο ζήλο απέναντι στους ευυπόληπτους επιχειρηματίες της πόλης μας που έχουν καταργήσει πολλά πεζοδρόμια με τα τραπεζοκαθίσματα, τις ζαρντινιέρες, τις σόμπες αερίου και τις αυθαίρετες, επεκτάσεις των μαγαζιών τους, που θυμίζουν θερμοκήπια οπωροκηπευτικών;

Του θυμίζουμε ότι η πολιτική της καταστολής έσπρωξε στο θάνατο το μετανάστη Τόνι Ονουά το 2007 στην Καλαμαριά και πρόσφερε κάλυψη στον άγριο ξυλοδαρμό μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας από δήθεν «αγανακτισμένους» πολίτες. Παράλληλα επιχειρείται να ενοχοποιηθούν οι πλανόδιοι – ντόπιοι και ξένοι – μικροπωλητές ως υπαίτιοι της ύφεσης στην αγορά, τη στιγμή που οι πολίτες της Θεσσαλονίκης βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στην αγοραστική τους δύναμη.

Ο κ. Μπουτάρης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι δήμαρχος του Εμπορικού Συλλόγου και των μεγαλοεπιχειρηματιών αλλά όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα των χειμαζόμενων, στους οποίους μάλιστα υποσχέθηκε προεκλογικά «δίχτυ κοινωνικής προστασίας».
Όσοι σκέφτονται να εξαπολύσουν «επιχειρήσεις αρετής» ενάντια στους μετανάστες-μικροπωλητές, στρώνουν το δρόμο στην ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Απαιτούμε να δοθούν άμεσα άδειες και χώρος στους μικροπωλητές, ώστε να εργάζονται σε συνθήκες ισοτιμίας με τους υπόλοιπους πολίτες. Έτσι μόνο δεν θα πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης διάφορων κυκλωμάτων που τους χρησιμοποιούν για την προώθηση των εμπορευμάτων τους, αλλά και δεν θα καταφεύγουν σ’ έναν επικίνδυνο «κλεφτοπόλεμο» με την Αστυνομία.

Καλούμε τη Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσουν στη συγκρότηση του «Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών», όπως προβλέπει ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος, ώστε να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα τα ζητήματα των μεταναστών.

Θεσσαλονίκη 6/1/2011
Από το Γραφείο Τύπου.
Τσιμισκή 115, Τηλέφωνα Γραφείων: 2310253330, 2310276414
email: thessaloniki.anoixtipoli@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s