Πρόταση για την ΕΛ.Β.Ο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόταση-«φιλί ζωής» για την ΕΛ.Β.Ο.

Την πρότασή της να αναθέσει στην ΕΛ.Β.Ο. ο Δήμος Θεσσαλονίκης την επισκευή και την ανανέωση του γερασμένου στόλου των απορριμματοφόρων του, ανέπτυξε αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ», που συνοδευόταν από το μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Θ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κατά τη χτεσινή της (13/1/2010) συνάντηση με το Δ.Σ. του εργοστασιακού σωματείου.

Η πρόταση αυτή, που έγινε ευμενώς δεκτή από τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΛ.Β.Ο., αν και έχει κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και δύο χρόνια, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα. Όχι μόνο γιατί έχει καταρρεύσει η αποκομιδή των απορριμμάτων και η πόλη πνίγεται στα σκουπίδια, αλλά και γιατί η ΕΛ.Β.Ο, μια κατασκευαστική βιομηχανία ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης «πνέει τα λοίσθια εξαιτίας της διαχρονικής κυβερνητικής αβελτηρίας που την έφερε μπροστά στην καταστροφή», όπως καταγγέλλει σε ψήφισμά της η Γ.Σ. των εργαζομένων που συνήλθε την Τρίτη 11/1/2011 στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την παραπάνω πρόταση επανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ», Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, και κατά τη συνάντηση-συζήτηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στις 2/1/2011.

Σε διαφορετική βέβαια τροχιά κινείται η κυβέρνηση, η οποία ήδη έχει προσλάβει Σύμβουλο Αποκρατικοποίησης της ΕΛ.Β.Ο., αντί να της αναθέσει άμεσα τις «διαπιστωμένες – συσσωρευμένες εδώ και εφτά χρόνια ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου αυτές να καλυφθούν αλλά και να ξεκινήσει η πολυπόθητη ανάπτυξη, ακόμη και στις δορυφορικές επιχειρήσεις, ως η μόνη διέξοδος στον οικονομικό μαρασμό που βιώνει η Βόρεια Ελλάδα», υπογραμμίζουν στο ψήφισμά τους οι χειμαζόμενοι εργαζόμενοι της φθίνουσας επιχείρησης. Παράλληλα ζητούν η ΕΛ.Β.Ο. «να παραμείνει Εθνική Αμυντική Βιομηχανία και να κρατηθεί ως κόρη οφθαλμού ο Δημόσιος χαρακτήρας της.»

Κρίσιμη για το μέλλον της ΕΛ.Β.Ο. θα είναι η Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας στις 26/1/2011, στην οποία οι εργαζόμενοι ζητούν να «εκπροσωπηθούν ουσιαστικά» το υπουργείο Οικονομικών, ως πλειοψηφών μέτοχος, και το ΥΠΕΘΑ, ως στρατηγικός εταίρος της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Το εργοστασιακό σωματείο, παράλληλα με τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις, θα επιδιώξει να συναντηθεί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης για να συζητήσει την παραπάνω πρόταση-«φιλί ζωής» για την επιχείρηση, αφού διερευνήσει τις τεχνο-οικονομικές παραμέτρους για την υλοποίησή της.

Θεσσαλονίκη 14-1-2011
Από το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s