Δελτίο τύπου για τις αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου Θεσ/νίκης σχετικά με την ΔΕΠΘΕ (TV100, FM100)

Οι σημερινές αιφνιδιαστικές αποφάσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ για «την εξυγίανσή» της, με την απόλυση πέντε διευθυντικών στελεχών και την «ανάθεση σε εξωτερικό σύμβουλο της εκπόνησης εμπεριστατωμένης μελέτης που θα εξετάσει τους όρους βιωσιμότητας των δημοτικών ΜΜΕ», θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον πρωθύστερες.

Έπρεπε να προηγηθεί μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση και εξονυχιστική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με την αυτονόητη συμμετοχή και παρουσίαση της άποψης των εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ.

Πιστεύουμε ότι οι σημερινές αποφάσεις προκαταλαμβάνουν τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο για τη διερεύνηση – κάθαρση του όποιου «αμαρτωλού» παρελθόντος των δημοτικών ΜΜΕ, καθώς και για τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας τους, αφού, δυστυχώς, η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου τα είχε μετατρέψει σε προπαγανδιστικό βήμα του τέως δημάρχου.

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι η προκάτοχος της «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη» «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» δεν ψήφισε ποτέ τους προϋπολογισμούς της ΔΕΠΘΕ, διότι τους θεωρούσε αδιαφανείς και σπάταλους.

Καλούμε λοιπόν τον κ. Δήμαρχο και τη διοίκηση του Δήμου, αντί να αναθέτει σε «εξωτερικό συνεργάτη» το σχεδιασμό του μέλλοντος των δημοτικών ΜΜΕ, αντί να παρατείνει την ανασφάλεια των εργαζόμενων στη ΔΕΠΘΕ με την επί δίμηνο παράταση των συμβάσεων τους –για τους οποίους μάλιστα δήλωνε προεκλογικά ότι «ήταν έτοιμος να παρανομήσει»-, να φέρει το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θεσσαλονίκη, 3/2/11
Από το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s