Σημείωμα για την Περιφερειακή Πολιτική του Κόμματος

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Αγαπητοί σ/φοι,

Αρχικά να σας διατυπώσουμε την βασική μας διαφωνία για την θεσμική μορφή που επιλέξατε να λάβει το τμήμα Αυτοδιοίκησης με την ταυτόχρονη κατάργηση ή ενσωμάτωση του τμήματος Περιφερειακής Πολιτικής & Ανάπτυξης , στο τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ.

Προφανώς και η δυνατότητα «συνάντησης» του συνόλου των οργανωμένων μας δυνάμεων που ασχολούνται στον χώρο της Αυτοδιοίκησης ως εργαζόμενοι, απασχολούμενοι, αιρετοί και από επιστημονικό ενδιαφέρον είναι χρήσιμη. 

Όχι όμως ως θεσμός που θα υποκαταστήσει την κυρίαρχη ενασχόληση των οργανωμένων μας δυνάμεων στο πεδίο (περιφερειακή ή δημοτική οργάνωση – αυτόνομη λειτουργία αυτοδιοικητικών παρατάξεων). Όχι ως μιας αποτυχημένης από τα παλιά «κομμουνιστικής έμπνευσης» Κομματικής Ομάδας παρέμβασης στα μαζικά κινήματα – άρα και στο αυτοδιοικητικό – όπου εκ των πραγμάτων θα συζητούνται θέματα γενικής πολιτικής.

Προφανώς και καταλαβαίνουμε την ανάγκη να υπάρχει μια ομάδα υποστήριξης της δουλειάς του σ/φου υπεύθυνου από την γραμματεία και συνολικά της ΚΠΕ, υποστήριξης της παρέμβασης των εκλεγμένων μας-ιδιαίτερα σε επίπεδο 2ήμων–κυρίως σε θέματα διαχειριστικά και γραφειοκρατικά του Καλλικράτη, σε συνθήκες μάλιστα πρωτογενούς εφαρμογής του.

Πιστεύουμε όμως ότι η παρέμβαση και η εκπροσώπηση του χώρου της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε όλα τα περιφερειακά συμβούλια των περιφερειών όπου συμμετέχουμε, αναδεικνύει την ανάγκη συγκρότησης του Τμήματος Περιφερειακής Πολιτικής του Κόμματος και επανασχεδιασμού με εμπλουτισμό της θεματολογίας παρέμβασης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στο επίπεδο των περιφερειών της χώρας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s