Άλλα 61.600 ευρώ για τον εθνάρχη (;)


του Κλέαρχου Τσαουσίδη  (7 Ιουνίου 2011)

Η νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης βάλθηκε να μας τρελάνει… Δεν προλαβαίνουμε να πούμε μπράβο για το ένα και έρχεται το άλλο και μας στέλνει!

Σκεφτείτε τι θα γινόταν πέρσι τέτοιον καιρό αν ο Παπαγεωργόπουλος έφερνε για ψήφιση μια ακόμη δαπάνη για την εγκατάσταση του αγάλματος Καραμανλή στην παραλία. Τι θα έλεγαν ή φώναζαν ή έκραζαν οι τότε τρεις σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας», του Μπουτάρη συμπεριλαμβανομένου. Σας θυμίζω ότι είχαν αντιταχθεί κάθετα και οριζόντια στο στήσιμο του αγάλματος απέναντι από το νέο Δημαρχείο (γιατί, δεν είναι καλύτερα όλα τα εκτρώματα να είναι μαζεμένα στον ίδιο χώρο;) και όταν ανέλαβαν τη εξουσία είπαν ότι το άγαλμα δε θα μπει εκεί.

Και το άγαλμα μπήκε κι ο Μπουτάρης [δεν είπε ένα τραγούδι,] έβγαλε λόγο μαζί με το Μέρτζο!

Τώρα έρχεται η νέα διοίκηση και με το επιχείρημα ότι υπάρχει συνέχεια του Δήμου (όπως του …κράτους) εγκρίνει δαπάνη 61.600 ευρώ για την περαιτέρω φροντίδα του περιβάλλοντος το άγαλμα χώρου. Τι θα βάλουν; Φωτογραφίες του Αχιλλέα ή ηλεκτροφόρα σύρματα για να μην πλησιάζουν οι επίδοξοι δολιοφθορείς;

Λεφτά στα τυφλά

Έχει ενδιαφέρον το έγγραφο με το οποίο αναγνωρίζεται το φέσι των 61.600 ευρώ χωρίς να προσδιορίζεται τι είναι αυτό που θα γίνει:

 «Με την υπ’ αριθμ. 1982/2010 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου με εργολαβία «Διαμόρφωση της βάσης και του περιβάλλοντος χώρου του μαρμάρινου ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ΣΑΤΑ ΤΠ» αρμοδιότητας της Δ/νσης Κατασκευών Αρχιτεκτονικών Έργων. Με την υπ’ αριθμ. 3860/2010 Απόφαση Δημαρχιακής Επιτροπής κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του εν λόγω έργου στον Αναγνώστη Καφεστίδη, με μέση έκπτωση 11% και στη συνέχεια υπεγράφη η υπ’ αριθμ. 96444/2010 σύμβαση ποσού 61.855,00 €. Με την υπ’ αριθ. 3660/2010 Απόφαση Δημαρχιακής Επιτροπής εγκρίθηκε η δαπάνη και η διάθεση πίστωσης ποσού 69.500,00 € σε βάρος συγκεκριμένου Κωδικού Αριθμού του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2010 και στη συνέχεια εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 3410/2010 πίστωση.».

Καταλάβατε; Πέρσι δίνανε 69.500 ευρώ, τώρα κάνουνε σκόντο. Να κι η συνέχεια:

«Επειδή δεν κατέστη δυνατή η εκτέλεση των εργασιών κατά το παρελθόν οικονομικό έτος, παρουσιάζεται ανάγκη επαναδιάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του εγκεκριμένου έργου εντός του οικονομικού έτους 2011. Στον προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2011, έχει προβλεφθεί σε συγκεκριμένο Κωδικό Αριθμό 30.7322.24.50 ποσό για το εν λόγω έργο, που συνεχίζεται κατά το τρέχον οικονομικό έτος 2011.».

Ποια κρίση;

Δηλαδή σχεδόν 21 εκατ. δραχμές! Μα τι θα κάνουν εκεί; Υπαίθρια ανακουφιστήρια, στέγαστρο με κλιματισμό μη μας κρυώσει, τι στο διάολο χρειάζονται τόσα λεφτά όταν υποτίθεται ότι βιώνουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση μεταπολεμικά; Μάλλον μας δουλεύετε κύριε Καπόν και λεφτά «υπάρχουν». ‘Η, καλύτερα, λεφτά υπάρχουν για κάποιους!

Τι συνέχεια του Δήμου και μπούρδες. Απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου ήταν, δεν έγινε το «έργο», πάει τέλειωσε.

Για μένα το θέμα είναι απλό: τόσο γρήγορα τα βρήκε η νέα διοίκηση με τους καλούς προμηθευτές;

Κάθε απάντηση δεκτή.

THESSALONIKIINACTION


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s