Δήλωση της Αναπληρώτριας Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Δέσποινας Χαραλαμπίδου Με αφορμή την Υλοποίηση του Τελευταίου Νόμου της κ. Κατσέλη για τους Άνεργους από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ σε Συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ  Ή ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ?»

  • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, επιχορηγούμενο εξ ολοκλήρου με Ευρωπαϊκά κονδύλια, ουσιαστικά μετατρέπει το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ σε εργοδότη και κυριολεκτικά σε δουλεμπορικό γραφείο, αφού παρέχει τη δυνατότητα, να προσλαμβάνει το ίδιο τους εργαζόμενους και να τους νοικιάζει στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στην προκειμένη περίπτωση στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
  • Οι άνεργοι που θα προσληφθούν, θα αμείβονται με ειδική επιχειρησιακή σύμβαση , κάτω και από την απαράδεκτη  ΕΓΣΣΕ, μικτά 625 ευρώ – καθαρά 525 ευρώ. Μέσω της ειδικής συμφωνίας για την αμοιβή τους που κατηγορηματικά  προβλέπεται από το ίδιο το πρόγραμμα, επιτυγχάνεται η κατάργηση της Εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας , βασική επιδίωξη του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της τρόικας.
  • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, διάρκειας απασχόλησης μόνον 5 μηνών για κάθε άνεργο, ουσιαστικά διευκολύνει και εξυπηρετεί τον δήμο για να προχωρήσει σε απολύσεις συμβασιούχων , εργαζόμενων αορίστου χρόνου και μονίμων, όπως προβλέπει και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης , ανακυκλώνει την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια και θα δημιουργήσει νέα κατηγορία εργαζόμενων, της τάξης των 525 ευρώ και πεντάμηνης απασχόλησης .
  • Η υλοποίηση του προγράμματος  με αυτές τις διαδικασίες θα οδηγήσει για άλλη μια φορά χιλιάδες ανέργους να συνωστίζονται σε << συγκεκριμένα γραφεία >>  για αναζήτηση και αυτής ακόμα της πεντάμηνης απασχόλησης με αμοιβή ψίχουλα και  θα ενισχύσει τους πελατειακούς μηχανισμούς και την αναπαραγωγή τους και μέσα στα Συνδικάτα και στο Δήμο.
  • Τα προγράμματα αυτά δεν αντιμετωπίζουν την ανεργία, απλά τη διαχειρίζονται, ανακυκλώνοντας τους άνεργους μεταξύ τους. Για να αντιμετωπισθεί η ανεργία, χρειάζεται να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τις πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης , που οδηγούν την οικονομία σε πάγο και τους ανέργους σε απελπισία. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις και κυρίως οι δημόσιες κοινωνικές δαπάνες και να καλυφθούν με προσλήψεις ανέργων  τα τεράστια κενά που υπάρχουν στη υγεία, την παιδεία και την πρόνοια. Ταυτόχρονα ο καταλύτης που θα κινήσει τον ιδιωτικό τομέα  είναι η αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων και των συνταξιούχων ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση και να αναθερμανθεί η οικονομία.
  • Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για πλήρη-σταθερή-ασφαλισμένη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλους και όλες.

 Θεσσαλονίκη    23/6/20111.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s