Το νερό της Θεσσαλονίκης σε διαβούλευση στο Λευκό Πύργο.

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ

Το νερό είναι στοιχείο της φύσης απαραίτητο για την ύπαρξη μας, δεν ιδιωτικοποιείται και δεν μπαίνει στη λογική του κέρδους.

Το νερό της Θεσσαλονίκης σε διαβούλευση στο Λευκό Πύργο.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

-Λαική διαβούλευση στο Λευκό Πύργο την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 8.00μμ

-Για το νερό, την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και την πρόταση εξαγορας της από τους πολίτες

Καλεσμένοι ομιλητές

-Κάτοικοι Αραβησού

-Εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ

-Ομάδα διαβούλευσης άμεσης δημοκρατίας λευκού Πύργου

-Όλοι & όλες μας

Αναλογιζόμενοι πως το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 75% νερό η εξαγορά του νερού από έναν ιδιώτη, που αποσκοπεί μόνο στην εκμετάλλευση και το προσωπικό κέρδος προδιαγράφει αδρά τον έλεγχο που θα ασκείται πάνω μας.

Η ΕΥΑΘ ΑΕ είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση η οποία δεν λαμβάνει επιχορηγήσεις από το Ελληνικό δημόσιο, απασχολεί 300 εργαζομένους, παρέχει υπηρεσίες σε 1.500.000 κατοίκους μέσω 550.000 υδρομέτρων και έχει παρουσιάσει κέρδη την τελευταία πενταετία, μετά φόρων, ύψους ? 70.000.000,00 περίπου, όσα δηλαδή είναι και τα χρήματα για το οποία θα πωληθεί το 40% και η διαχείριση (management) της εταιρείας.

Η πώληση του νερού σε ιδιώτη σημαίνει ότι οι αυξήσεις αρχικά τουλάχιστον θα διπλασιαστούν, τα ήδη προβληματικά δίκτυα θα κακοσυντηρούνται με επιπλέον επιπτώσεις στην υγεία μας, η ευρύτερη περιοχή άρδευσης θα κινδυνεύει περιβαλλοντικά – σεισμολογικά – αρδευτικά, οι γεωργοί θα δεχθούν ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα. Ας μην ξεχνάμε ότι χώρες όπου το νερό παραδόθηκε σε εταιρίες όπως η SUEZ, υπέφεραν πραγματικά. Στη Βολιβία για παράδειγμα απαγορεύθηκε ακόμη και η συλλογή βρόχινου νερού!

Ενόψει της επικείμενης πώλησης της ΕΥΑΘ στους επίδοξους μνηστήρες – ιδιώτες σας καλούμε σε λαική διαβούλευση στο Λευκό Πύργο την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 8.00μμ. Πριν την έναρξη της διαβούλευσης θα προβληθεί ντοκυμαντέρ με θέμα τους αγώνες σε Ινδια, Λατινική Αμερική και ΗΠΑ απέναντι στην εμπορευματοποίηση του νερού και των υδάτινων πηγών.

Θα παρουσιάσουμε στην διαβούλευση την προθεση μας, αλλά και θα θέσουμε τα ερωτήματα μας, για την «καμπάνια για το νερό» με σκοπό την ενημέρωση όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης ως προς το σχέδιο αγοράς ποσοστού της ΕΥΑΘ από εταιρία λαϊκής βάσης (εργαζόμενοι ΕΥΑΘ – καταναλωτές Θεσσαλονίκης – κάτοικοι Αραβησσού) σαν απάντηση στην προσπάθεια του ξεπουλήματος του νερού από την κυβέρνηση σε ιδιώτες. Κομβικό σημείο θα είναι η πραγματοποίηση Φεστιβάλ – συνάντησης για την Άμεση Δημοκρατία, και μιας μεγάλης διαβούλευσης στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από τη ΔΕΘ, όπου όλα τα βλέμματα της χώρας θα είναι στραμμένα στην πόλη μας.

Η θεματική ομάδα για την άμεση δημοκρατία πλατείας λευκού πύργου Θεσσαλονίκης.

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s