Νέα παράτυπα παιχνίδια της ΟΙΚΟΜΕΤ

Αναδημοσίευση από την ΑΥΓΗ (25/06/2011)

Νέα παιχνίδια εις βάρος των εργαζομένων παίζει η γνωστή, από την υπόθεση Κούνεβα, εταιρεία καθαρισμού των κτηρίων, των συρμών και των σταθμών του ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος), ΟΙΚΟΜΕΤ, καθώς όπως καταγγέλλει η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ η εν λόγω εργολαβία προχωράει «σε άλλη μια παράνομη παραχώρηση του έργου της σε τρίτη εταιρεία».

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι «περίπου δύο μήνες μετά τα παιχνίδια με την εταιρεία TASK J & P ΑΒΑΞ Α.Ε., και την εταιρεία «ενοικίασης εργαζομένων» KLUEH HUMAN RESOURCES ΕΛΛΑΣ ΑΕΠΑ, η ΟΙΚΟΜΕΤ επιστρέφει και παραχωρεί παράτυπα το έργο της και πάλι σε νέα εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων για δύο μήνες». Παράλληλα τονίζει ότι «το υπουργείο Μεταφορών, η διοίκηση των ΗΣΑΠ και οι γνωστοί εργολάβοι σε ένα απόλυτο συγχρονισμό μεταξύ τους, διευκολύνουν με διαδοχικά κόλπα και ακροβατισμούς την περιβόητη εταιρεία καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ, να απαλλαγεί από το προσωπικό που απασχολεί και να αποδεσμευτεί από τις υποχρεώσεις που έχει απέναντί τους (καταβολή δεδουλευμένων- αποζημιώσεις κ.λπ.)».

Καταλήγοντας οι εργαζόμενοι καλούν τη διοίκηση της Εταιρείας, το Δ.Σ. των ΗΣΑΠ και το υπουργείο Υποδομών- Μεταφορών «να βάλουν ένα τέρμα σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά της ΟΙΚΟΜΕΤ και να κατοχυρώσουν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s