Mail για τη πορνεία φτιάχνει ο Μπουτάρης

Αναδημοσίευση από alterthes

http://www.alterthess.gr/

«Η παρουσία των οίκων ανοχής εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπει την εγκατάσταση των οίκων ανοχής σε περιοχές μη κατοικήσιμες που χαρακτηρίζονται από το πολεοδομικό σχέδιο ως βιοτεχνικές και βιομηχανικές.

Ο Μπουτάρης δημιουργεί ένα νέο «ροζ» εμπορικό κέντρο νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου σώματος. Με την ρύθμιση αυτή θεωρεί, επίσης, ότι δίνει τη λύση στις διαμαρτυρίες των κατοίκων αλλά και των ιδιοκτητών των οίκων ανοχής. «Δώσαμε τη λύση με τη συναίνεση τόσο των κατοίκων όσο και των ιδιοκτητών των οίκων ανοχής» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο παρέχονται και καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των οίκων.

Νομιμοποιεί τους οίκους ανοχής αλλά θεωρεί απαραίτητη την υποστήριξη των θυμάτων εκμετάλλευσης

Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε χθες από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου μετά από πρόταση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης για τους Οίκους Ανοχής, που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων και μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Οίκων Ανοχής, Ανδρέας Κουράκης,. Την πρόταση καταψήφισαν οι δημοτικές παρατάξεις «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη» και  «Λαϊκή Συσπείρωση».

 Η ρύθμιση αυτή προβλέπει τη χορήγηση μέχρι 35 αδειών ενώ αίρει την προϋπόθεση της απόστασης των 50 μέτρων μεταξύ των οίκων ανοχής καθώς η δραστηριότητα θα χωροθετηθεί σε περιοχές μη κατοικίας.  Παράλληλα ορίζεται το χρονικό διάστημα για τη μετεγκατάσταση των υφιστάμενων οικημάτων εκδιδομένων επ` αμοιβή προσώπων σε περιοχές με χρήση γης «βιοτεχνική» η «βιομηχανική» που δεν περιλαμβάνουν χρήσεις κατοικίας στους δώδεκα μήνες.

Ενώ ο δήμος συγκεντρώνει τους οίκους ανοχής «αδειάζοντας» οικόπεδα-φιλέτα για τους μεγαλοεργολάβους (εν όψει και της κατασκευής του Μετρό)στη περιοχή του Βαρδάρη  ….έκανε δεκτή την πρόταση για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Γραφείου Προστασίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων εκμετάλλευσης…

Είναι η πορνεία ελεύθερη επιλογή ή «σκλαβιά» και εμπορευματοποίηση, κυρίως, του γυναικείου σώματος, την ώρα που το trafficking ανθεί σε όλη την Ευρώπη;

Κολυμπήθρα του Σιλωάμ η βιοτεχνική περιοχή

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Θεσσαλονίκης-Ανοιχτής Πόλης» Τριαντάφυλλος Μηταφίδης θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δηλώνοντας ότι « Δεν μπορεί μια σοβαρή δημοτική αρχή να προσπαθεί να απωθήσει έξω από τα όρια του Δήμου τους οίκους ανοχής νομιμοποιώντας παράλληλα τον μεγαλύτερο εξευτελισμό του γυναικείου σώματος. Μια δημοτική αρχή θα έπρεπε να λάβει μέτρα κοινωνικής προστασίας προκειμένου να απελευθερώσει τις εκδιδόμενες γυναίκες από την σκλαβιά αυτή. Ο Μπουτάρης θεωρεί ότι η βιομηχανική περιοχή είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ διαχωρίζοντας τις εκδιδόμενες σε νόμιμες και παράνομες. Αυτή είναι ακραία μορφή υποκρισίας. Εξάλλου ό,τι είναι νόμιμο δεν σημαίνει πως είναι και ηθικό.» προσθέτει ο Τ. Μηταφίδης.

 Να σημειωθεί ότι με βάση το νόμο 2734/1999 η δραστηριότητα των εκδιδομένων επ` αμοιβή ονομάζεται επάγγελμα σε αντίθεση με το βασικό κείμενο του ΟΗΕ του 1949 το οποίο δεν επιτρέπει την επαγγελματοποίηση της πορνείας. Επιπλέον, σύμφωνα με τις διακηρύξεις περί δικαιωμάτων των γυναικών η πορνεία δεν είναι μια απλή επαγγελματική συναλλαγή αλλά πατριαρχικό προνόμιο των ανδρών, ή έστω κάποιων ανδρών, να αγοράζουν το σώμα των γυναικών, που όσο κι αν είναι πανάρχαιο «κεκτημένο» τους,  δεν προκύπτει από συναίνεση αλλά από τον εκβιαστικό χαρακτήρα  τόσο της στρατολόγησης όσο  και τον τελικό σκοπό για τον οποίο γίνεται η διακίνηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s