Παραίτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Στ. Αβραμίδη – Ακόμα ένα Βήμα προς την Ιδιωτικοποίηση;

Αναδημοσίευση από alterthess (http://www.alterthess.gr/)

Παραιτήθηκε και τυπικά ο Στ. Αβραμίδης

Παραιτήθηκε και τυπικά από την αντιδημαρχία καθαριότητας και ανακύκλωσης ο Στ. Αβραμίδης. Ο κ. Αβραμίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σήμερα συνάντηση με τους εργαζομένους στην καθαριότητα στους οποίους γνωστοποίησε την απόφασή του. Ο Γ. Μπουτάρης θα αναλάβει ο ίδιος την αντιδημαρχία με την υποστήριξη του προσφάτως υπέυθυνου για την ανακύκλωση Θ. Παππα που θα είναι και ουσιαστικά ο νέος αντιδήμαρχος. Πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει την παραίτηση του Στ. Αβραμίδη καθώς εμφανιζόταν να μην είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του τομέα καθαριότητας. Από εδώ και πέρα θα φανεί αν ο Γ. Μπουτάρης θα μπορέσει να δώσει λύση στο θέμα της καθαριότητας και της διαχείρισης των σκουπιδιών και με ποιον τρόπο…

Παραίτηση Αβραμίδη: Ακόμα ένα βήμα προς την ιδιωτικοποίηση;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Μπουτάρης εμφανίζεται να μην είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του τομέα καθαριότητας ενώ αναμένεται να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη της αντιδημαρχίας.

Η παραίτηση όμως του Στ. Αβραμίδη κρύβει μια σειρά μεθοδεύσεων οι οποίες ξεκινούν από την πρώτη στιγμή που του ανατέθηκε η εν λόγω αντιδημαρχία. Ο Στ. Αβραμίδης προέρχεται από το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας η οποία στήριξε τον Γ. Μπουτάρη στις δημοτικές εκλογές οπότε και η ανάθεση της αντιδημαρχίας έγινε στα πλαίσια αυτού του αλισβερισιού, καθ`ότι ο ίδιος δεν είχε σχέση με το αντικείμενο της καθαριότητας. Από την πρώτη στιγμή δεν ήταν ιδιαίτερα συμπαθής στο σκληρό πυρήνα της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» αλλά ούτε και στην ΠΑΣΚ των εργαζόμενων στο δήμο καθώς καθ`όλη τη διάρκεια της σύντομης θητείας του βρισκόταν σε κόντρα μαζί τους, διότι δεν τους «αξιοποίησε» σε θέσεις ευθύνης.

Όσον αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών, ο Στ. Αβραμίδης, φαίνεται να υποστήριξε την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού στην καθαριότητα, πράγμα που ο Μπουτάρης αρνούνταν πεισματικά. Αποτέλεσμα της άρνησης αυτής είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια να γίνεται ολοένα και χειρότερη καθώς τα περισσότερα απορριματοφόρα του δήμου είναι διαλυμένα. Να σημειωθεί ότι το ζήτημα της ανανέωσης του στόλου των απορριμματοφόρων με το οποίο δεν θέλει να ασχοληθεί ο Γ.Μπουτάρης αποκτά μια ιδιαίτερη βαρύτητα από τη στιγμή που μέρος των δημοτικών τελών δίνεται ακριβώς για τον σκοπό αυτό.

Μία ακόμη πρόσφατη κίνηση αμφισβήτησης του Αβραμίδη ήταν όταν πριν ένα μήνα ο Μπουτάρης όρισε υπεύθυνο για την ανακύκλωση το δημ. σύμβουλο Θ. Παππά. Ο τομέας της ανακύκλωσης «αυτονομήθηκε» από την αντιδημαρχία καθαριότητας μετά τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Να αναφερθεί επίσης ότι κατόπιν σύστασης της ΕΕΑΑ το ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) στο οποίο ανατέθηκε από τον δήμο η ανακύκλωση των σκουπιδιών είναι αυτό που βρίσκεται στη Σίνδο και το οποίο ανήκει στην εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ. Ιδιοκτήτης της ΟΙΚΟΜΕΤ είναι ο Νικήτας Οικονομάκης και είναι η εταιρία στην οποία εργάζονταν η συνδικαλίστρια Κούνεβα (βλ. το αντίστοιχο ρεπορτάζ του alterthess).

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την γενικότερη εμπλοκή της ISS, εταιρείας που “εθελοντικά” δίνει απορριμματοφόρα στο δήμο αλλά και την γενικότερη αδυναμία διαχείρισης των σκουπιδιών δημιουργούν αναμφίβολα ερωτήματα για το αν η παραίτηση αυτή σηματοδοτεί και μια επιτάχυνση της ανάθεσης της διαχείρισης των σκουπιδιών σε ιδιώτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s