Δελτίο Τύπου: «Ανάπλαση» στο βωμό της «τρόικας»

Με τις ευλογίες της διοίκησης Μπουτάρη, η κατ΄ ευφημισμόν ανάπλαση του υπόλοιπου της νέας παραλίας μετατρέπεται σε «εργοτάξιο» εφαρμογής των μεσαιωνικών «Ειδικών Επιχειρησιακών Συμβάσεων Εργασίας» που θέσπισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την «τρόικα».

Παρά τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Τεχνικές Εταιρείες όσο και του ΕΚΘ και παρά την εν ισχύι Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο των κατασκευών, η σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις 28/7/2011 με την ανάδοχο εταιρεία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ ΝΑΤΟΥΡΑ» προβλέπει μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη για τους μηχανικούς, εργοδηγούς, χειριστές και οικοδόμους που θα εργαστούν στα έργα της «ανάπλασης».

Αυτή η κάθετη μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 25% αποτελεί και το «μυστικό» της έκπτωσης-μαμούθ 52,57% που πρόσφερε η παραπάνω εταιρεία στον αρχικό προϋπολογισμό της «ανάπλασης» (43,2 εκ. Ευρώ) και κέρδισε το μειοδοτικό διαγωνισμό.

Ας μην επαίρεται λοπόν η διοίκηση Μπουτάρη για την έκπτωση που πέτυχε με τίμημα τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μάλιστα επί διοίκησης Παπαγεωργόπουλου εξαπέλυε μύδρους κατά της εργολαβικών προδιαγραφών «ανάπλασης» της νέας παραλίας – αφού τα περιβόητα «θεματικά πάρκα» θα απορροφήσουν τα 19/20 της συνολικής δαπάνης, ενώ οι εργασίες πρασίνου μόλις το 1/20!

Η διοίκηση Μπουτάρη, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της όχι μόνο τις προεκλογικές της υποσχέσεις αλλά και σχετικά ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, αντί, ως όφειλε, να υπερασπίσει αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων, υπογράφει την άνευ όρων παράδοσή τους στην αδηφάγο ιδιωτική πρωτοβουλία, εξοφλώντας παράλληλα και προεκλογικά «γραμμάτια».

                   Θεσσαλονίκη 9-8-2011

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s