Ενημέρωση από τη Σύσκεψη της «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» για τα Σχολεία της 4ης Δημοτικής Κοινότητας

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Πειραματικό Λύκειο (Κλεάνθους 30) η συνάντηση-συζήτηση για τα προβλήματα των σχολείων (Δημοτικών, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ) της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, την οποία κάλεσε η Δημοτική Κίνηση ‘Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη’.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας /Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών τους οργάνων, οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Καρούμπης-Γ. Αρβανίτης (Δήμος Θεσσαλονίκης) και Εύη Πάτκου (Δήμος Πυλαίας), καθώς και μέλη-εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων- Κηδεμόνων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Ο επικεφαλής της ‘Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη’ δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Κίνησης για τα προβλήματα των σχολείων και τις παρεμβάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε κυρίαρχα θέματα ήταν:

– το οικονομικό αδιέξοδο των σχολείων, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του δυσβάσταχτου κόστους για θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, που εξανεμίζουν τα πενιχρά λειτουργικά τους κονδύλια. Τη φετινή σχολική χρονιά προστέθηκε και το κόστος των φωτοτυπιών που «υποκατέστησαν» τα σχολικά βιβλία

–  η ελλιπής συντήρηση των σχολείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθώς λείπει το αναγκαίο εργατοτεχνικό προσωπικό

–     τα στατικά προβλήματα, οι επικίνδυνες σκάλες και η έλλειψη πυασφάλειας

–  ο γραφειοκρατικός φόρτος και τα προβλήματα υποδομής-λειτουργίας των σχολείων παρεμποδίζουν τον παιδαγωγικό ρόλο των διευθυντών/τριών

Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να συμπαραταχθεί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές  στη δυναμική διεκδίκηση λύσεων από την κεντρική εξουσία όχι μόνο για τα χρονίζοντα προβλήματα των σχολείων, αλλά και να ασκήσει κοινωνική πολιτική για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στους χειμαζόμενους δημότες.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης δεσμεύτηκε να αναδείξει τα προβλήματα που συζητήθηκαν και να μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις των φορέων για την επίλυσή τους.

 Θεσσαλονίκη 9/1/2012

 Από το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s