Οι «προτεραιότητες» του Δήμου Θεσσαλονίκης

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ –

Β΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την ώρα που:

  • χιλιάδες δημότες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας χωρίς θέρμανση, και πολλές φορές, χωρίς στέγη ή τροφή
  • τα σχολεία στενάζουν από τις  δραστικές περικοπές των επιχορηγήσεών τους και οι γονείς επωμίζονται πολλά από τα λειτουργικά τους έξοδα
  • συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου αναγκάζονται να καταφύγουν στα δικαστήρια για την επαναπρόσληψη τους και απειλούνται με εισαγγελείς και ΜΑΤ

Η παράταξη Μπουτάρη, μόνη της, και «υπό το βλέμμα των ΜΑΤ», και αφού είχαν αποχωρήσει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης,  αποφάσισε χθές, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (!), την  επιχορήγηση, για μια ακόμη  φορά,  της Αγιορείτικης Εστίας με το ποσό των 180.000 ευρώ!

Να πώς αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των δημοτών η Διοίκηση του  Δήμου που, κατά τα άλλα, διακηρύσσει πως «έχει απόλυτη επίγνωση των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι εξαιτίας των δυσβάσταχτων μέτρων, της αποδιοργάνωσης της αφοράς εργασίας με τις επιχειρήσεις που κλείνουν σωρηδόν και της ανεργίας που εκτοξεύεται στα ύψη» (Δελτίο Τύπου Δ. Θεσσαλονίκης, 29/2/2012).

Ενώ καλεί τους εκπαιδευτικούς να προσφέρουν αφιλοκερδώς μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, την ίδια στιγμή χαρίζει απλόχερα χιλιάδες ευρώ στην «ιερή διαπλοκή», σε ένα θεσμό που  βαρύνεται με οικονομικά  σκάνδαλα σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και με τον πρωταγωνιστή τους προφυλακισμένο!

Δεν φτάνει που η Αγιορείτικη Εστία  στεγάζεται δωρεάν σε διατηρητέο κτίριο που της παραχώρησε ο Δήμος, και, που για τις δραστηριότητες της όχι μόνο χρηματοδοτείται από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και έχει έσοδα από τις πολυτελείς εκδόσεις της,  επιχορηγείται και από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι η διοίκηση Μπουτάρη, είχε δεσμευτεί προεκλογικά, ότι θα ανακτούσε από την Εκκλησία τα οικόπεδα που είχαν χαρακτηριστεί για σχολική στέγη, όπως τα πρώην Μάρμαρα Μόσχου, ώστε να απαλλαγεί ο Δήμος από την διπλοβάρδια.

Καλούμε την διοίκηση Μπουτάρη, αντί να συναλλάσσεται με την Εκκλησία και να πριμοδοτεί τις δραστηριότητες της, να αλλάξει τις προτεραιότητες του Δήμου και να προχωρήσει σε γενναία μέτρα κοινωνικής πολιτικής  για τους χειμαζόμενους από την ανεργία συνδημότες μας, όπως επανειλημμένα έχει προτείνει η Αριστερά στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη 29/12/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s