Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Αττικής Συνεργασίας – Όχι στο Μνημόνιο»

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 27.03.2012 ο Περιφερειάρχης Αττικής κ.Ι Σγουρός και η πλειοψηφία έφεραν προ ημερησίας διάταξης για συζήτηση το θέμα της λήψης απόφασης σκοπιμότητας για την δημιουργία τριών στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες. Συμπαραστάτη στην προσπάθεια αυτή βρήκε την Παράταξη της Ν.Δ. με την ψήφο της, καθώς και την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε η Παράταξη του ΛΑΟΣ.

Την απόφαση βεβαίως έσπευσε να χαιρετίσει με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος με την ψήφο του στο Μνημόνιο που δεν είχε διαβάσει και με τα μέτρα που υλοποιήθηκαν, βυθίστηκε η χώρα και η κοινωνία στην ύφεση και την εξαθλίωση.

Η Παράταξη μας ¨Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο¨ τόνισε δια των εκπροσώπων της ότι το θέμα έρχεται για καθαρά προεκλογικούς στόχους με ένα και μόνο σκοπό: την αλλαγή της προεκλογικής ατζέντας.

Θέλουν να πάμε στις κάλπες χωρίς να συζητήσουμε και να καταδικάσουμε αυτούς που με τις πολιτικές τους και τις υλοποίηση των επιταγών της τρόϊκα, οδήγησαν τους εργαζόμενους στην πλήρη φτωχοποίηση, την νεολαία στους δρόμους της ξενιτιάς, ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους στις ουρές απελπισίας του ΟΑΕΔ, τα περήφανα γηρατειά σε συντάξεις που δεν φτάνουν για τα φάρμακα, την υγεία και την πρόνοια στον Καιάδα, τους αυτοαπασχολούμενους στην πλήρη καταστροφή και την κοινωνία στους δρόμους της απελπισίας και στο περιθώριο.

Δεν θέλουν να μιλήσουμε προεκλογικά για τα σχέδια της Τρόϊκα και της ολιγαρχίας που θέλουν να αποτελείωσουν την κοινωνία μετεκλογικά, με νέα μέτρα ύψους 15 δισεκατομμυρίων Ευρώ χωρίς να θίγεται στο παραμικρό ο προκλητικός πλούτος του κεφαλαίου.

Τα κόμματα του μνημονιακού και νεοφιλελεύθερου τόξου και οι Παρατάξεις τους, όχι μόνο ποντάρουν στην ανασφάλεια και τον φόβο αλλά προσπαθούνε να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η κρίση και τα δεινά του λαού μας προήλθαν από τους μετανάστες και όχι από την κρίση του συστήματος που υπηρετούνε. Από ένα βάρβαρο σύστημα που σαπίζει, από την διαφθορά και την διαπλοκή για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολίγων.

Η Παράταξη μας υιοθέτησε και ψήφισε μαζί με τις άλλες Παρατάξεις της Αριστεράς το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα. Το απέρρριψε βέβαια η μνημονιακή πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ζητάμε:

  1. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Δηλαδή, ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και στο Δουβλίνο 2 της ΕΕ.
  2. Ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.
  3. Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς ανοιχτοί δημόσιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία, νομική αρωγή και ειδική μέριμνα για ανήλικους, έγκυες, μητέρες, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
  4. Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες που είναι υπό ιμπεριαλιστική κατοχή ή βρίσκονται σε εμφύλιο.
  5. Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).
  6. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.
  7. Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ !

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨

Βαρεμένος Γεώργιος, Βούτσης Νικόλαος, Τσουκαλάς Δημήτριος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s