Απώλεια του αγωνιστή – εκπαιδευτικού – αντιστασιακού Ν. Καλογερόπουλου

Το Δ.Σ. της ΕΔΙΑ 1940 -’74 Κ.-Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αναγγέλλει το θάνατο του ιδρυτή- επίτιμου προέδρου της, του εκπαιδευτικού Νίκου Καλογερόπουλου.

Ο Νίκος Καλογερόπουλος γεννήθηκε το 1935 στο Ροδοχώρι Βοΐου Κοζάνης. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, υπηρέτησε ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση (1962-’92) και δίδαξε Λατινικά στο ΑΠΘ (1966-’68). Διετέλεσε Σχολικός Σύμβουλος φιλολόγων (1983-’92), διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΜΕ) Κοζάνης, πρόεδρος Βαθμολογικών Κέντρων και πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Στη διάρκεια της χουντικής τυραννίας ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση μέσα από τις γραμμές της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉΣ ΑΜΥΝΑΣ».

Μετά την πτώση της δικτατορίας συνέβαλε στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών ως μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, της ενιαίας ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής, ως αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ως σύμβουλος των ΕΔΟΘ-ΑΔΕΔΥ.

Υποψήφιος βουλευτής-νομαρχιακός σύμβουλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο Νομό Κοζάνης.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του εργαζόταν για την προώθηση συνεταιριστικών αντιλήψεων στη δασική διαχείριση και για την ανάπλαση του χωριού του, καθώς και με τη διάσωση-ανάδειξη της τοπικής ιστορίας μέσα από την Εταιρία Μελέτης Άνω Βοΐου, την ΕΔΙΑ 1940-’74, το Σύλλογο Ροδοχωριτών και το Ινστιτούτο Μελέτης Ελληνικής Σύγχρονης Ιστορίας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία-εκφορά του θα γίνει σήμερα στις 12.ΟΟ΄ από το ναό του Αγίου Δημητρίου. Ο Ν. Καλογερόπουλος θα ταφεί στη γενέτειρά του, το Ροδοχώρι Βοΐου Κοζάνης.

Το Δ.Σ. της ΕΔΙΑ 1940 -’74 Κ.-Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του αξέχαστου Ν. Καλογερόπουλου.

Θεσσαλονίκη 27-3-2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡ. ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ ΕΛ. ΔΕΜΟΥΡΤΖΙΔΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s