«τα σχολειά χτίστε, όχι μέγαρα!»

Γ΄ΕΛΜΕ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Πρ. Κορομηλά 51, τηλ. 2310-229389. gelmeth3@gmail.com

Στην προληπτική κατάληψη του οικοπέδου των πρώην «ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΜΟΣΧΟΥ» προχώρησαν σήμερα  το πρωί (31-3-012) εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συνοδευόμενοι από ιδιωτικούς αστυνομικούς, προκειμένου να αποτρέψουν το καθάρισμα του χώρου και την πραγματοποίηση εκδήλωσης από τους κατοίκους της περιοχής Ευζώνων-Φαλήρου-Σχ.Τυφλών. Οι κάτοικοι αγωνίζονται μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα για την απόδοση του χώρου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να ανεγερθεί νηπιαγωγείο αντί της πολυώροφης οικοδομής που αποφάσισε η Εκκλησία.

Παρά την αντίδραση γνωστών οργάνων της μητρόπολης Θεσσαλονίκης να «προστατεύσουν την ιδιοκτησία της» και  το οικόπεδο-«φιλέτο» που θέλει να εκμεταλλευθεί η Εκκλησία με τις «πλάτες» της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, ενώ προοριζόταν για σχολικός χώρος, οι κάτοικοι, οι εκπαιδευτικοί και οι νέοι που συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο πραγματοποίησαν την κινητοποίησή τους.

Τις προσεχείς μέρες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών θα αναλάβουν την πρωτοβουλία να συντονίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις της σχολικής κοινότητας για την επιστροφή-απόδοση, χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα, των οικοπέδων που κατέχει η Εκκλησία, τα οποία προορίζονταν για σχολική στέγη.

Για το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΡ. ΤΡΑΝΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s