Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Μπουτάρη

Προς τον κ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Κοινοποίηση:
κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Κύριε Δήμαρχε,

Με την επιστολή μας αυτή διαμαρτυρόμαστε για την απόφασή σας της 20ης Απριλίου να μην παραχωρήσετε την πλατεία Αριστοτέλους για να πραγματοποιηθούν προεκλογικές συγκεντρώσεις, με το επιχείρημα ότι είναι χώρος «ιδιαίτερης προβολής, κάλλους και ιστορικής σημασίας» για την πόλη.

Χωρίς να διαφωνούμε με τον χαρακτηρισμό που αποδίδετε σ’ αυτήν, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η ιδιαίτερη προβολή και η ιστορική σημασία της πλατείας οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός πως αποτέλεσε επί σειρά ετών χώρο πραγματοποίησης μεγάλων πολιτικών και συνδικαλιστικών συγκεντρώσεων, όπως η αυριανή της Πρωτομαγιάς. Αποτελεί, επομένως, προσβολή για τη λειτουργία των πολιτικών θεσμών, να προβάλλετε ως επιχείρημα την ενδεχόμενη ηχητική όχληση ή τα κυκλοφοριακά προβλήματα από μια προεκλογική συγκέντρωση και να παραβλέπετε τη σημαντική συμβολή της στη διάδοση των απόψεων, στην επαφή και την επικοινωνία των κομμάτων με τους πολίτες.

Αντίθετα, θα περιμέναμε ο Δήμος, συμβάλλοντας στη λειτουργία των κομμάτων, όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμα, και υπηρετώντας τις πολιτικές ανάγκες των πολιτών της πόλης μας, αντί να αποκλείει τη χρήση της, να βοηθήσει με τα μέσα που διαθέτει στη διοργάνωση των εκδηλώσεων στην πλατεία.

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να μας παραχωρήσετε την Πλατεία Αριστοτέλους για την πραγματοποίηση της προεκλογικής μας συγκέντρωσης την Παρασκευή 4/5 στις 20:00 με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σ. Αλέξη Τσίπρα.

Θεσσαλονίκη 30-4-2012

Για την εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Σαμανίδης
Γραμματέας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Α΄Θεσσαλονίκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s