Μπουτάρης: σανίδα σωτηρίας στην τριανδρία

του Κλέαρχου Τσαουσίδη

Είναι γνωστός ο αυθορμητισμός του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Και είναι ένα από τα στοιχεία που του επιτρέπουν να ξεπερνά σκοπέλους.

Φοβούμαι, όμως, ότι η πρόσφατη δήλωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση να μην έρθει στη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μόνον ως αυθόρμητη δεν μπορεί να εκτιμηθεί.

Ο κ. Μπουτάρης επένδυσε την πρότασή με την άποψη ότι είναι αντίθετος με τη λειτουργία της Έκθεσης ως χώρου πολιτικών εξαγγελιών και υπογράμμισε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι να στρατοκρατείται η πόλη τρεις – τέσσερις ημέρες». Ο δήμαρχος θα αναζητήσει συμπαραστάτες σε αυτήν του την κίνηση τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ώστε να πουν από κοινού στην κυβέρνηση να μην παραβρεθεί στα εφετινά εγκαίνια της ΔΕΘ.

Η εξαγγελία της οικονομικής πολιτικής του επόμενου έτους από τον εκάστοτε πρωθυπουργό στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης καθιερώθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στη μεταπολίτευση με οργανωτή μάλιστα την Ενωση Συντακτών (κάτι που σιωπηλά οι επίγονοι ξέχασαν).

Και επειδή η μνήμη μου δε με απατά, τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι παραγωγικοί φορείς κινούσαν γη και ουρανό για να έρχεται εδώ, στη Θεσσαλονίκη, όλη η κυβέρνηση, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς, διευθυντές υπουργείων, στρατιές αστυνομικών και ειδικά των ομάδων εφόδου, συγγενείς των «επισήμων», φίλοι, φίλες, «φίλες» και πάει λέγοντας. Το επιχείρημα: «να κινείται η αγορά».

Αυτά που κινούνταν από τα πασοκικά χρόνια και μετά ήταν οι σεισοπυγίδες συνοδοί στα σκυλάδικα και οι μπουτίκ με τα κοσμηματοπωλεία της Τσιμισκή όπου αποτυπωνόταν ο νυχτοκάματος των καλλίπυγων (λέμε τώρα) συνοδών.

Ο Γιάννης Μπουτάρης λοιπόν άρχισε από πέρσι να γκρινιάζει για τα επεισόδια και τη στρατοκρατία κατά τα εγκαίνια της Εκθεσης, όταν πια η παρουσία των διαδηλωτών έδειχνε την αναντιστοιχία της βουλευτικής δύναμης του ΠαΣοΚ με τη θέληση του λαού.

Επειδή και τώρα, η κυβέρνηση των θλιβερών Πινόκιο κατάφερε μέσα σε ένα μήνα να αποδείξει και στους πλέον καλόπιστους ότι η μόνη της καψούρα είναι να σκύβει καθολικά στον νέο γερμανικό imperium και τους ντόπιους μαυραγορίτες, ο Γιάννης Μπουτάρης, δυστυχώς γι’ αυτόν, καλείται να παίξει το ρόλο του «λαγού».

Εχοντας στην παράταξή του μια σύνθεση παρόμοια με αυτήν της δεξιάς κυβέρνησης αλλά σε άλλες ποσοστώσεις (ΠαΣοΚ, ΔημΑρ, ντορική ΝΔ), προσφέρεται να βγάλει το φίδι από την τρύπα ώστε να μην αναγκαστεί η τριανδρία της συμφοράς να πιει ένα ακόμη πικρό ποτήρι.

Μια η πλατεία Αριστοτέλους, μια η Εκθεση, ο πρώην υποψήφιος Επικρατείας του ΠαΣοΚ, Γιάννης Μπουτάρης, και εγκάρδιος φίλος των Βενιζέλου – Κουβέλη, εκτίθεται.

Φυσικά, εκτιμώ το ότι δεν εγκατέλειψε το ΠαΣοΚ του οποίου ήταν επίσημος υποψήφιος στις εκλογές του 2000, αλλά προς τι τόση σπουδή;

Ερθει δεν έρθει η ψοφοδεής κυβέρνηση των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, η διαδήλωση θα γίνει. Και θα δουν όλοι, και οι εγχώριοι και αλλοδαποί προστάτες της μνημονιακής κυβέρνησης ότι το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.

Ο μόνος  χαμένος θα είναι ο δήμαρχος Μπουτάρης που -να μην ξεχνιόμαστε- με αριστερές ψήφους βγήκε στο δεύτερο γύρο (και όταν λέμε αριστερές εννοούμε αριστερές, όχι των τσιριμώκων).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s