«ΌΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΙΣΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12-11-2012

Ώρα αποστολής: 18:15

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012, με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης «λήψη απόφασης για τις επιπτώσεις στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016», αποφάσισε ομόφωνα να μην αποστείλει λίστα στην Κεντρική Διοίκηση με ονόματα υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
«Προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης να συνταχθεί με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και να μην δοθούν λίστες με ονόματα εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση. Πρέπει να αντιληφτεί η κυβέρνηση αλλά και η Τρόικα ότι τέτοιου είδους μέτρα αποκεφαλίζουν την ήδη ευνουχισμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Έπειτα από σχετική εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, το Σώμα του Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα :

«Το Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνεί με τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και της ΚΕΔΕ που αφορούν στις επιπτώσεις στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ψήφιση και εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013- 2016.
Επιπροσθέτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τις ρυθμίσεις για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε ομόφωνα ότι :
Aντιτίθεται σε κάθε απόλυση εργαζομένου στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εντέλλεται να μην επιτρέψει την αποστολή οποιασδήποτε λίστας εργαζομένων σε κρατική υπηρεσία ή Υπουργείο ή άλλη δημόσια αρχή και παρέχει σ’ αυτόν την αμέριστη στήριξή του αλλά και κάθε νομική και δικαστική συνδρομή, εφ’ όσον αυτό απαιτηθεί.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζουν τις υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Θεσσαλονίκης και δεν θα νομιμοποιήσουν καμία απόλυση που πιθανώς θα επιχειρηθεί να επιβληθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s