Δήμαρχος-κράχτης των ΜΑΤ!

 

Δελτίο Τύπου

 Ο μνημονιακός δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν αρνείται μόνο να ανακαλέσει τους λίαν επιεικώς υβριστικούς χαρακτηρισμούς του για τους «παλιανθρώπους» κατοίκους του Δήμου Παύλου Μελά και  τους 50 φορείς που τους υποστηρίζουν στο δίκαιο αγώνα τους κατά της συγκεκριμένης χωροθέτησης-κατασκευής του ΣΜΑ  δυτικού τομέα στην πολύπαθη Ν. Ευκαρπία.

Αλλά και υπηρετεί  τα συμφέροντα που εποφθαλμιούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κ. Μακεδονία. Ο δήθεν «εναλλακτικός» δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιμένει με φανατισμό υπέρ της κατασκευής του συγκεκριμένου υπερ-διαστασιολογημένου ΣΜΑ και της καύσης των απορριμμάτων (290 εκατ. ευρώ με ΣΔΙΤ), γεγονός που θα είναι η χαριστική βολή για την ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή της Ν. Ευκαρπίας και θα υποθηκεύσει την υγεία των πολιτών της πόλης για πολλά χρόνια.

Αρνείται να δεχτεί ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης αντιδρούν στην κατασκευή του συγκεκριμένου ΣΜΑ, γιατί οι επιπτώσεις θα είναι μη αναστρέψιμες για τους ίδιους αλλά και για το σύνολο των πολιτών της Θεσσαλονίκης.  Για τα ζητήματα αυτά ο δήμαρχος της πόλης όχι μόνο αδιαφορεί παντελώς, αλλά χαρακτηρίζει τους κατοίκους «υποκινούμενους» και «μειοψηφία» και  το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη «γελοίο»,  ώστε να δικαιολογήσει την επέμβαση των ΜΑΤ, που τόσο διακαώς επιθυμεί.

Η Διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης όχι μόνο ανέχεται να μολύνεται ο Θερμαϊκός και ο υδροφόρος ορίζοντας από τα δηλητηριώδη διασταλάζοντα της τέως χωματερής Δερβενίου, αλλά και  συντάσσεται με την αυταρχική πρακτική της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»!  Θυμίζουμε, όμως, στο «λωτοφάγο» δήμαρχο ότι στη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας είχε υποσχεθεί να είναι «δήμαρχος όλων των  πολιτών»  και όχι κλητήρας των μεγαλοεργολάβων και κράχτης των ΜΑΤ.

Καλούμε τον κ. Μπουτάρη να ανακαλέσει δημόσια τις ανάξιες σχολιασμού συκοφαντίες  του και να ταχθεί, έστω και για μια φορά υπέρ του δημοσίου συμφέροντος το οποίο οφείλει να υπηρετεί.

Θεσσαλονίκη 1/2/2013

Το Γραφείο Τύπου

της «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s