Προκλητική και αναίτια η απόφαση της ΔΕΠΘΕ

Δελτίο Τύπου
Προκλητική και αναίτια θεωρούμε την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΠΘΕ, σύμφωνα με την οποία το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM100, θα αναμεταδίδει καθημερινά για τέσσερις ώρες το πρόγραμμα του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας.
Η απόφαση αυτή υποβαθμίζει τον ρόλο που έχουν τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης για την πόλη της Θεσσαλονίκης και απειλεί ευθέως τους εργαζομένους τους.

Οι επιχειρήσεις ενημέρωσης του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν τον κατάλληλο αριθμό εργαζομένων με όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία, με την οποία μπορούν να μεταδίδουν πρόγραμμα όλη την ημέρα. Η διοίκηση του Γ. Μπουτάρη έχει σταδιακά επιλέξει την υποβάθμιση του ρόλου και της ποιότητας των μέσων του δήμου, θέλοντας έτσι να ανοίξει την πόρτα στους ιδιώτες. Χαρακτηριστική είναι δήλωση του δημάρχου για ενοικίαση του ¨αέρα¨ της TV100.
Ελπίζουμε η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ να μην ταυτιστεί με αυτήν του “Αθήνα 98.4 FM”, που πρόσφατα “έκοψε” εκπομπή επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, ενώ η συγκεκριμένη εκπομπή έφερνε έσοδα στον σταθμό*.

Η «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» εδώ και καιρό έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο διαχείρισης των μέσων αυτών. Η διοίκηση του δήμου πρέπει να μετατρέψει τα μέσα ενημέρωσης σε καθρέφτη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, δίνοντας χρόνο στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό αέρα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που δραστηριοποιούνται, διεκδικούν και υπάρχουν στην πόλη.

Τέλος, μεγάλη αξία έχει να αναφέρουμε πως η δημοτική τηλεόραση, από την έναρξη της διοίκησης Μπουτάρη, ουδέποτε έχει προσκαλέσει μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου για να εκφράσουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Φυσικά κάτι τέτοιο αφορά τα πολιτικά στελέχη της ΔΕΠΘΕ.

* Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης» του Δήμου Αθηναίων

Θεσσαλονίκη 5/2/2013 Το Γραφείο Τύπου της «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη»
_____________________________

Τι συμβαίνει τελικά στον «Αθήνα 9,84»;

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το «κόψιμο» της εκπομπής της Βασιλικής Σιούτη από το πρόγραμμα του δημοτικού σταθμού «Αθήνα 9,84». Αυτή η ενέργεια της διεύθυνσης του σταθμού προκαλεί έντονο προβληματισμό και αναδεικνύει μια σειρά από ερωτήματα:
Στο τελευταίο ΔΣ, ο διευθυντής του σταθμού κ. Καμπύλης έφερε ένα σχέδιο περικοπών, προκειμένου να επιβιώσει ο σταθμός στο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον της εποχής. Κάλεσε παράλληλα τους εργαζομένους του σταθμού να αναγνωρίσουν τις ειλικρινείς προσπάθειες του για δίκαιη κατανομή των περικοπών, και να συμβάλλουν στο καλό κλίμα, δείχνοντας ομοψυχία για το καλό του σταθμού. Με ποιο σκεπτικό προχώρησε τελικά ο κ. Καμπύλης στο κόψιμο μιας εκπομπής, η οποία έφερνε λεφτά στο σταθμό από χορηγία;
Αν η αιτία του κοψίματος δεν ήταν οικονομική, τότε ποιο ήταν το «πρόβλημα» με την εκπομπή της κ. Σιούτη, που οδήγησε τον κ. Καμπύλη σ’ αυτή την απόφαση; Ο κ. Καμπύλης οφείλει να δώσει εξηγήσεις, τη στιγμή που δημοσιεύματα αποδίδουν πολιτικά αίτια σε αυτή την ενέργεια. Υπενθυμίζουμε στον κ. Καμπύλη ότι το δημοκρατικό ήθος του, το οποίο υπερασπίστηκε με υπερβάλλοντα ζήλο και πάθος, κατά το πρόσφατο κόψιμο άλλης μιας εκπομπής, θα έπρεπε να περιλαμβάνει την προστασία της πολυφωνίας σε ένα δημόσιο μέσο, όπως ο «Αθήνα 9,84». Ο κ. Καμπύλης οφείλει, είτε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα, αποκαθιστώντας την εκπομπή της κ. Σιούτη, είτε να εξηγήσει για ποιο λόγο διέκοψε την εκπομπή. Καλούμε επίσης και την πλειοψηφία της διοίκησης του σταθμού να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, για να σταματήσει να πλήττεται το κύρος του σταθμού.
Ανοιχτή Πόλη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s