Δελτίο Τύπου: Με διατάγματα της χούντας μόνο αντικοινωνική πολιτική γίνεται

Αποφαση ΔΣΘ 2003 για οφειλες δημοτων

Αποφαση ΔΣΘ για παραγραφη οφειλων 2013

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στην τελευταία συνεδρίασή του (11/2/2013) δεν ακύρωσε μόνο την υπ’ αρ. 1019/2003 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία οι δημότες μπορούσαν να διεκδικήσουν σε βάθος πενταετίας, ακόμη και δικαστικά, την επιστροφή ποσών ως «αχρεωστήτως καταβληθέντων», τα οποία προκύπτουν λόγω διόρθωσης στα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους ή που αφορούν στα τέλη καθ/τας – φωτισμού, στο φόρο ηλεκ/νων χώρων και ΤΑΠ.
Αλλά και στο όνομα της «χρηστής διοίκησης»(!) περιόρισε το δικαίωμα αυτό των δημοτών στην τριετία, νεκρανασταίνοντας μάλιστα το άρθρο 26 του 318/1969 Νομοθετικού Διατάγματος της χούντας, παρά τις δυο αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που προκάλεσε ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης ως δικηγόρος, σύμφωνα με τις οποίες οι αξιώσεις των πολιτών προς το κράτος παραγράφονται στην πενταετία.
Το γεγονός ότι το χουντικό αυτό διάταγμα νεκραναστήθηκε και από άλλους δήμους της χώρας αποδεικνύει ότι δεν είναι μεμονωμένη η περίπτωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά αντίθετα εντάσσεται στη μετατροπή των δήμων σε «μακρύ χέρι», σε όργανο αφαίμαξης των δημοτών, στο πλαίσιο των «εφαρμοστικών νόμων» των μνημονίων.
Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά την προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. να εισηγηθεί την επαναφορά της 1019/2003 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να καλύψουν βασικές τους βιοτικές ανάγκες λόγω των εξοντωτικών μέτρων της κατ’ ευφημισμόν «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», είναι το λιγότερο απαράδεκτο η πλειοψηφία του Δ.Σ., αντί να αποφασίζει επιπλέον μέτρα ανακούφισης των πολιτών, να περιστέλλει δικαιώματά τους.
Θεσσαλονίκη 16-2-2013
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s