ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη» για την σύλληψη του μέλους της , αντιρρησία συνείδησης, Νίκου Καρανίκα

ImageΤο πρωί της 20ης Φεβρουαρίου – μέρα γενικής απεργίας – η αστυνομία συνέλαβε και οδήγησε στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτόφωρου τον Νίκο Καρανίκα με την κατηγορία της ανυποταξίας. Η όλη διαδικασία βασίζεται σε μια πρωτοφανή, εξαιρετικά διασταλτική ερμηνεία της νομοθεσίας που δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών.

Συνελήφθη, λοιπόν, και οδηγήθηκε στο στρατοδικείο με τη διαδικασία του αυτόφωρου με κατηγορία για ανυποταξία που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1996 (δηλ. πριν 17 συναπτά έτη). Όπως είχε δηλώσει στην απολογία του στο τελευταίο δικαστήριο υπήρξε «πάντα ανυπότακτος αλλά ποτέ λιποτάκτης», από τους κοινωνικούς αγώνες εννοείται. Κι αυτό ακριβώς είναι που δεν του συγχωρεί η εξουσία. Ο Νίκος Καρανίκας ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη» και ποτέ δεν κρύφτηκε και ποτέ δεν ιδιώτευσε. Είναι σταθερά ενεργός στα κοινωνικά κινήματα από ζητήματα γειτονιάς και καθημερινότητας, μέχρι περιβάλλοντος και δικαιωμάτων.

Η σύλληψη και η δίωξη του αποτελούν τμήμα της γενικότερης προσπάθειας τρομοκράτησης των ελεύθερων αγωνιζόμενων ανθρώπων αυτής της χώρας από την τρικομματική κυβέρνηση της εξαθλίωσης και της επιστράτευσης, που θέλει να μας βάλει στον «γύψο» της υποταγής και της ιδιώτευσης.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και την παύση της δίωξης σε βάρος του αντιρρησία συνείδησης Νίκου Καρανίκα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης (λεωφ. Καυταντζόγλου, πίσω από την ΕΡΤ3), Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, 9 π.μ.

Το γραφείο τύπου της «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s