Χαιρετίζουμε το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ! Δικαίωμα-δημοκρατία στο νερό!

Image

Χαιρετίζουμε τη χτεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, που αποτελεί το επιστέγασμα προηγούμενων ρητών αποφάσεών του για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της, όπως και του ΟΛΘ. Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ΕΥΑΘ.

Ήδη από το 2011 που «μνημονιακές» κυβερνήσεις δρομολόγησαν πλέον την εκποίηση της ΕΥΑΘ, η δημοτική μας κίνηση «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη» αγωνίστηκε εντός και εκτός του ΔΣΘ κατά της ιδιωτικοποίησής της. Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση του ΔΣΘ στις 2-6-011 καταθέσαμε πρόταση για τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος, αλλά, δυστυχώς, «εισπράξαμε» μόνο την ψήφο μας! 

Η μέσω ΤΑΙΠΕΔ παράδοση της ΕΥΑΘ στο αδηφάγο κεφάλαιο αποτελεί την «επιτομή» της αντικοινωνικής πολιτικής της τρικολόρε κυβέρνησης εθνικής συμφοράς. Η διεθνής αρνητική εμπειρία από τις χώρες όπου ιδιωτικοποιήθηκε το νερό, στέλνει ένα και μόνο μήνυμα: ιδιωτικοποίηση σημαίνει κακή ποιότητα νερού, ανεξέλεγκτη τιμολόγηση του νερού, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς υδροδότηση. Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις που γεύτηκαν τους πικρούς καρπούς της ιδιωτικοποίησης, με σαρωτικά σε ποσοστά συμμετοχής τοπικά δημοψηφίσματα ανακτούν τη διαχείριση του νερού και το θέτουν υπό δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο.

Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη», που από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στο κίνημα «SOSτε το Νερό», καλεί όλους/όλες να υποστηρίξουν με την υπογραφή τους την ευρωπαϊκή καμπάνια «right2water» για τη διασφάλιση του νερού ως δημόσιου αγαθού.

«Ούτε σταγόνα στο ιδιωτικό κεφάλαιο! Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πωλείται». Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ!

Θεσσαλονίκη 30/4/2013

Από το Γραφείο Τύπου 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s