ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ(;;;): Η καμπάνα χτυπάει για όλους!

ImageΗ συγκυβέρνηση της κοινωνικής συμφοράς μετά τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς και τις σχολικές καθαρίστριες, προγραμματίζει τους επόμενους μήνες διαθεσιμότητα και απολύσεις που αφορούν: τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων (πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, τοπογράφοι κ.λπ.), διότι κρίνονται ως «υπεράριθμοι» σύμφωνα με το, κατά Μιχελάκη, «μοντέλο του ιδανικού (sic) δήμου», που εκπονεί με εργώδεις ρυθμούς η γαλλική ομάδα του κ. Λε Πετίτ, στο πλαίσιο της κατ’ ευφημισμόν «αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου».

Οι νέες καρατομήσεις δημοτικών υπαλλήλων θα γίνουν με:

-Συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών των δήμων εξαιτίας της ανάθεσης τους σε εργολάβους ή εταιρίες security (καθαριότητα, πράσινο, φωτισμός, φύλαξη σχολείων).

– Καταργήσεις ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και δημοτικών επιχειρήσεων και απόλυση του προσωπικού τους, χωρίς τον «φερετζέ» της διαθεσιμότητας.

– Συρρίκνωση του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν στον πυρήνα των δημοτικών αρμοδιοτήτων (ληξιαρχείο, δημοτολόγιο κ.ά.).

– Σταδιακή κατάργηση των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων με την απευθείας ανάθεση έργων σε ιδιώτες με τη μέθοδο της «μελέτης-κατασκευής», σε συνεργασία με τη φιλομνημονιακή πλειοψηφία του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Αυτό «φωτογραφίζει» το υπουργείο Εσωτερικών με την εγκύκλιο «Καθορισμός προεκτιμώμενης αμοιβής μελέτης που ανατίθεται με τις διατάξεις του άρθρου 209 παρ. 3 του Ν.3463/2006».

    Έτσι οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, με τη δραστική συρρίκνωση του επιστημο-τεχνικού προσωπικού τους, θα αναγκάζονται να αναθέτουν την εκπόνηση μελέτης σε πτυχιούχο μελετητή ή μελετητικό γραφείο Α’ ή Β’ τάξης κατά παρέκκλιση των διατάξεων της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, εφόσον η προεκτιμώμενη αμοιβή όλων των σταδίων της μελέτης δεν υπερβαίνει το 30% του ανώτατου ορίου αμοιβής πτυχίου Α’ τάξης, που ισχύει για την αντίστοιχη κατηγορία μελέτης.

Η παραπάνω διάταξη αφήνει απ’ έξω ζητήματα όπως: η προετοιμασία φακέλου του έργου, η προεκτίμηση αμοιβής, η διοίκηση-παρακολούθηση-έγκριση-παραλαβή της μελέτης. Όσοι μηχανικοί απομείνουν στους δήμους  θα περιοριστούν απλώς να υπογράφουν τους φακέλους.

Σ’ αυτό το «γύρο του θανάτου» κανείς δεν μπορεί να παραμένει απαθής θεατής. Η «καμπάνα χτυπάει για όλους» – εκτός από τους «πολιτικά κωφούς». Δεν μπορούμε να συμβιώνουμε με την κυβέρνηση που μας έχει κάνει το βίο αβίωτο. Η ανατροπή της είναι ο δρόμος για τη σωτηρία της χώρας. Αιρετοί, εργαζόμενοι, απολυμένοι της Αυτοδιοίκησης, δημότες πρέπει να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που μόνο η Αριστερά μπορεί να εγγυηθεί.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

10-8-013

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s