Διοίκηση Μπουτάρη: Προφάσεις εν αμαρτίαις για τους συμβασιούχους του δήμου

Image

Μάταια  πασχίζει να μπαλώσει τα αμπάλωτα η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με την από 19/9/13 ανακοίνωσή της με την οποία «αναγνωρίζει την αγωνία των εργαζομένων του Δήμου οι οποίοι δοκιμάζονται καθώς οι τύχες τους κρίνονται στις δικαστικές αίθουσες και δηλώνει ότι συμπάσχει μαζί τους. Τονίζει, δε, πως η παραμονή τους στις θέσεις εργασίας τους είναι απολύτως ουσιαστική και κρίσιμη για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ προειδοποιεί για το οξύ κοινωνικό πρόβλημα που θα προκύψει από ενδεχόμενη απόλυσή τους».

Την διαψεύδουν όμως τα ίδια τα γεγονότα: κατά την πρόσφατη εκδίκαση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αγωγής εννέα συμβασιούχων που διεκδικούν τη συνέχιση της πολυετούς παρουσίας τους στις υπηρεσίες του δήμου, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του δήμου κ. Στράνης  ζήτησε να απορριφθεί ως «νόμω αβάσιμη και να καταδικαστούν οι αντίδικοι στην εν γένει δικαστική δαπάνη», αδειάζοντας στην κυριολεξία τόσο τον πρόεδρο των «ΚΑΠΗ» του Δήμου Θεσσαλονίκης που παρέστη στην εκδίκαση όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο που, κατά τη συνεδρίασή του στις 9/09/2013, τάχθηκε ομόφωνα υπέρ του δίκαιου αιτήματος των συμβασιούχων, υιοθετώντας την παρακάτω τοποθέτηση του δημάρχου:

 

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου συνομολογούν την ιστορική βάση της αγωγής που έχουν ασκήσει ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου για την αναγνώριση της εργασιακής τους σχέσης ως εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, προσκομίζοντας τα στοιχεία που έχουν παρασχεθεί με τις υπ’ αρ. 1961/2010 (παρ. 4), 64/2011 και 142/2011 ομόφωνες Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Η εκπροσώπηση των Νομικών Προσώπων και του Δήμου ενώπιον των Δικαστηρίων της Αθήνας από τον κ. Στράνη κρίνεται αναγκαία, επειδή πρόκειται για υπόθεση γενικότερου ενδιαφέροντος για το Δήμο και ιδίως λόγω των εξειδικευμένων νομικών θεμάτων που διαλαμβάνονται στο δικόγραφο της αγωγής και των ιδιαιτεροτήτων της.

Οι ανωτέρω υπάλληλοι είναι εξειδικευμένοι, εξαιρετικών ικανοτήτων και είναι απαραίτητοι για τις υπηρεσίες του Δήμου και τα Νομικά Πρόσωπα καθώς τυχόν απομάκρυνσή τους θα προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών και των δομών του Δήμου. Παραπέμπει την παρούσα στην Οικονομική Επιτροπή για τη λήψη Απόφασης περί παρέκτασης και συνομολόγησης της ιστορικής  βάσης της αγωγής

 

Πώς λοιπόν αυτή η «ανυποχώρητη στάση της Διοίκησης» μετατράπηκε «σε παροχή συνδρομής εντός των νομίμων πλαισίων στους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου/μίσθωσης έργου στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, σχετικά με τις αγωγές τους που εκκρεμούν στα Δικαστήρια των Αθηνών», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Διοίκησης του δήμου;

Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα διγλωσσίας και ασυνέπειας της Διοίκησης Μπουτάρη που, παραμένοντας νομιμόφρων στις επιταγές της εξοντωτικής πολιτικής των «μνημονίων», παίζει με τον πόνο και την εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων του δήμου.

Η «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» καλεί τη Διοίκηση του Δήμου να αφήσει κατά μέρος τις υπεκφυγές και τις νομικίστικες επινοήσεις και να ανακαλέσει την από 18/9/2013 ένσταση της Νομικής Υπηρεσίας στις αγωγές των συμβασιούχων που πρόκειται να εκδικαστούν το επόμενο διάστημα. Για μας ισχύει χωρίς εκπτώσεις και παραχαράξεις η σαφέστατη εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Θεσσαλονίκη 19-9-013

 

Από το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s