Απύθμενο θράσος Στουρνάρα!

Image

Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση της συμφοράς εξαγγέλλει νέα περικοπές 250 εκ. Ευρώ  στην κρατική χρηματοδότηση το 2014 για την ήδη οικονομικά και θεσμικά ευνουχισμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση,  ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας καλεί «τους φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης να δραστηριοποιηθούν ακόμη περισσότερο, αφού  ούτως ή άλλως μέχρι σήμερα συνέβαλαν στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών». Υπόσχεται μάλιστα…την «αρωγή της Κεντρικής Διοίκησης»(!), ώστε η «Τοπική Αυτοδιοίκηση του μέλλοντος να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το πεδίο πολτικής».

Ήδη οι δημότες γεύονται τους πικρούς καρπούς του ζοφερού μέλλοντος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προσβάλλουν τη νοημοσύνη και τη μνήμη τους οι απατηλές υποσχέσεις του κ. Στουρνάρα για «αναδιανομή του πλούτου που θα πραγματοποιείται υπέρ όσων συμπολιτών μας πραγματικά βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια και όχι υπέρ αυτών που καταφέρνουν να φοροδιαφύγουν, ενώ παράλληλα ωφελούνται διπλά και ως αποδέκτες προνοιακών ωφελημάτων».

Όσο για τη χρηματοδότηση του «πιλοτικού προγράμματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εντός του 2014», αυτή – κατά τον θαυματοποιό κ. Στουρνάρα – θα προέλθει από το «πλεόνασμα» (;) του κρατικού προϋπολογισμού. Ένα πλαστό πλεόνασμα,  αφού το «χρηματοδοτικό κενό» για το 2014 αγγίζει τα 4 δις Ευρώ. Μας δουλεύουν αγρίως!

Απέναντι σ’ αυτή την αλά Μπους πολιτική του «συμπονετικού καπιταλισμού» η αντίδραση του «ιερατείου» της ΚΕΔΕ εξαντλείται είτε σε άσφαιρους παληκαρισμούς του τύπου «θα παραιτηθούμε» είτε στη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για τα εξαντλημένα οικονομικά των δήμων, που αδυνατούν να καταθέσουν ακόμη και σχέδια προϋπολογισμών για το 2014.

Δεν μπορούμε να συμβιώνουμε με μια κυβέρνηση που μας έχει κάνει το βίο αβίωτο. Η ανατροπή της είναι μονόδρομος για τη σωτηρία από χώρας. Αιρετοί, εργαζόμενοι, απολυμένοι από Αυτοδιοίκησης, δημότες πρέπει να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που μόνο η Αριστερά μπορεί να εγγυηθεί.

Θεσσαλονίκη 24-10-013

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s