Διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης του Μηχανουργίου του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό το βλέμμα των ΜΑΤ

Image

Κοινή Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και της συνδικαλιστικής παράταξης  «Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση»

29/11/2013

Σήμερα ξαναζήσαμε τις απαράδεκτες σκηνές του Μάη του 2012 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης καθώς είχε καταληφθεί “προληπτικά!” από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ο όροφος όπου στεγάζονται οι δημοτικές παρατάξεις και το σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο  προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες αντιδράσεις, κατά της διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ για την ανάθεση της επισκευής των οχημάτων του Δήμου “σε όσους διαθέτουν σχετικές εγκαταστάσεις, συνεργία ή εργαστήρια επισκευής”, σύμφωνα με το κείμενο της διακήρυξης.

«Επιτελικός νους» του σχεδίου κατάληψης του δημαρχείου από τους αστυνομικούς ήταν ο ΓΓ του Δήμου Θωμάς Ψαράς ο οποίος στις διαμαρτυρίες των παρευρισκόμενων συνδικαλιστών για την παντελώς αδικαιολόγητη αστυνομική παρουσία απάντησε παρουσία των αντιδημάρχων Κ. Ζέρβα και Γ. Αρβανίτη: “δεν θα την πατήσουμε όπως την προηγούμενη φορά”.

Απαγόρευσε μάλιστα και στο συνεργείο της δημοτικής τηλεόρασης να τραβήξει πλάνα από την αστυνομική πολιορκία του γραφείου όπου διεξαγόταν ο διαγωνισμός, με τον οποίο ουσιαστικά παραδίδεται η επισκευή των οχημάτων του Δήμου σε ιδιώτες ακόμα και όταν πρόκειται για βλάβες που μπορούν να αποκατασταθούν από τα συνεργεία του Δήμου.

Η συνεχιζόμενη απαξίωση του μηχανουργείου του Δήμου με τη δραματική συρρίκνωση του τεχνικού προσωπικού και τις χρονοβόρες διαδικασίες προμήθειας των αναγκαίων ανταλλακτικών εντάσσεται στη διακηρυγμένη κυβερνητική πολιτική για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων, ώστε να καταστούν “θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας”, σύμφωνα με τα νεοφιλελεύθερα δόγματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s