Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ «5 ΔΗΜΑΡΧΩΝ»

Image

Τις τελευταίες  μέρες η δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης διαφημίζει συνέντευξη «των 5 δημάρχων» που πρόκειται δοθεί στην TV100 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής.

H διαφήμιση της εκπομπής, αντικειμενικά, αποτελεί ανέξοδη πολιτική και προεκλογική προβολή των πέντε, κατά δήλωσή τους, «ανεξάρτητων» (!) υποψηφίων δημάρχων, έξι μήνες πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το γεγονός ανακαλεί αυθόρμητα στη μνήμη μας τα αλήστου μνήμης τηλεοπτικά ήθη και τα έθιμα της εποχής Παπαγεωργόπουλου, τα οποία δεν είχε ακολουθήσει έως τώρα η διοίκηση Μπουτάρη.     

Επειδή δεν θεωρούμε καθόλου πειστικές εξηγήσεις του τύπου «προβάλλουμε την εκπομπή και όχι τους πέντε δημάρχους», που ως γνωστόν εκλέχτηκαν με την υποστήριξη των κομμάτων του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας, καλούμε τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ,  τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, να απέχει από κάθε προνομιακή προβολή των προσωπικών στρατηγικών ή πολιτικών φιλοδοξιών του κ. Μπουτάρη, που δεν παραλείπει να τις συγχέει με το θεσμικό του ρόλο ως δημάρχου της πόλης.

Ο δήμος δεν είναι «του πρώτου ανδρός αρχή», αλλά κύτταρο άμεσης δημοκρατίας. Τα δημοτικά ΜΜΕ πρέπει να λειτουργούν ως δημόσιο βήμα ισηγορίας για όλους τους πολίτες. 

Θεσσαλονίκη 5-12-013

ΑΠΟ  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s