Ανακοίνωση για την δήλωση Μπουτάρη σε σχέση με την ημερομηνία των εκλογών

Image

Η δημοτική αρχή αναλώνεται σε μια επικοινωνιακή εκστρατεία για την επανεκλογή του πολιτικά εξαντλημένου και αφερέγγυου Γιάννη Μπουτάρη

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η επικοινωνιακού τύπου αντικυβερνητική γλυκανάλατη δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης προσπαθεί να δείξει την ανεξάρτητη πολιτική του σκέψη, μακριά από την κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής και εξαθλίωσης, καθώς και από τα κόμματα που τη στηρίζουν.

Κατά κανόνα ο κ. Μπουτάρης εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Υποτίθεται πως υπερασπίζεται την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ ψήφισε και εφαρμόζει τον προϋπολογισμό του 2014, που πρώτα έκοψε και έραψε στα μέτρα του το μνημονιακής καταγωγής Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας -Υποτέλειας που στραγγαλίζει τα οικονομικά των Δήμων.

Κάθε φορά που στο Δημοτικό Συμβούλιο τίθεται το ερώτημα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής ο κ. Μπουτάρης σφυρίζει αδιάφορα. Μπροστά  στην καθημερινή καταστροφή  της ζωής χιλιάδων ανθρώπων, η Τοπική  Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιλέγει το ρόλο του φτωχού συγγενή και του καλού παιδιού της κεντρικής εξουσίας αλλά το δρόμο της οργανωμένης σύγκρουσης με τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

Η κυβερνητική «λαθροχειρία», προκειμένου οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διεξαχθούν μία εβδομάδα νωρίτερα από το κανονικό, είναι ευθέως παράνομη, επιβαρύνει αδικαιολόγητα των κρατικό προϋπολογισμό, σε μία συγκυρία που η κοινωνία καλείται να καταβάλει βαρύ τίμημα, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει καμία αιτιολογική βάση, παρά μόνο τις μικροκομματικές σκοπιμότητες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποκρύψουν κατά το δυνατόν το μήνυμα καταδίκης που θα στείλουν οι πολίτες και στις αυτόδιοικητικές και στις ευρωπαϊκές κάλπες.

Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή της πόλης μας, αντί να καταπιαστεί στα σοβαρά με  τις ζωτικές ανάγκες των χειμαζόμενων συμπολιτών μας, αντί να αλλάξει τις  προτεραιότητες του Δήμου, ρίχνοντας το κύριο βάρος στην κοινωνική πολιτική αναλώνεται σε μια επικοινωνιακή εκστρατεία για την επανεκλογή του πολιτικά εξαντλημένου και αφερέγγυου Γιάννη Μπουτάρη.

16/1/2014                                                                                          Από το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s