ΔΕΠΘΕ: Γιατί δεν απαντά στο δίκαιο αίτημα των Θεσσαλονικέων σκηνοθετών/τριών;

Image

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γιατί δεν απαντά στο δίκαιο αίτημα  των Θεσσαλονικέων σκηνοθετών/τριών;

Αναπάντητο παραμένει, εδώ και πολλούς μήνες, το αυτονόητο για μας αίτημα καταξιωμένων Θεσσαλονικέων σκηνοθετών/τριών της πόλης μας προς τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης να συμπεριλάβει στο μισθωμένο πρόγραμμά της κινηματογραφικά τους έργα, όπως ντοκιμαντέρ. Έτσι θα αναβαθμιζόταν σημαντικά και το πρόγραμμά της, αντί να πετάει λεφτά για κάκιστης ποιότητας Κορεάτικα σίριαλ.

Να υπενθυμίσουμε στη διοίκηση της Δημοτικής Τηλεόρασης ότι οι αγρίως φορολογούμενοι/ες συμπολίτες/σες μας σκηνοθέτες/τριες, όπως και οι υπόλοιποι δημότες, συμμετέχουν στη χρηματοδότηση της λειτουργίας της ΔΕΠΘΕ μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων,  που η κυβέρνηση της συμφοράς έχει πετσοκόψει κατά 65%.

Η εκμίσθωση των ταινιών τους από τη Δημοτική Τηλεόραση αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τους/τις κινηματογραφιστές/τριες της πόλης μας που παράγουν ταινίες με προσωπικές αιματηρές θυσίες και χωρίς την παραμικρή κρατική υποστήριξη. Παράλληλα θα αποτελούσε και σημαντική συμβολή στη χειμαζόμενη πολιτιστική ζωή της πόλης μας.

Καλούμε λοιπόν, το δήμαρχο, τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ, αλλά και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού να απαντήσουν θετικά στο αίτημα των Θεσσαλονικέων σκηνοθετών/ τριών.

Θεσσαλονίκη 16/1/2013

Από το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s