Τροπολογία «ξεπλένει» αιρετούς με συνταγή Πάχτα!

Image

Για την «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη» είναι προφανής η πολιτική μεθόδευση που «κρύβεται» πίσω από την πρόσφατη τροπολογία που ψήφισαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και η οποία απαλλάσσει τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης από ποινικές ευθύνες που απορρέουν από συμβάσεις έργων του Δημοσίου.

Η σκανδαλώδης «τροπολογία -πλυντήριο» είναι εφάμιλλη των  περιβόητων  τροπολογιών Πάχτα («τροπολογία PORTO CARRAS»,  «τροπολογία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» για τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στους Μπόμπολα-Κούτρα), και αποτελεί επιχείρηση  “κουκουλώματος” ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών δημοτικών αρχόντων για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων.

Συγκεκριμένα η τροπολογία αυτή περιγράφει σε ελληνικά που δυσκολεύεται να κατανοήσει κανείς ότι: «(…) στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, αλλά άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους». Οι απαλλασσόμενοι -με τη σκανδαλώδη τροπολογία- από ποινικές ευθύνες για κακοδιαχείριση έχουν ονοματεπώνυμο και βρίσκονται στα κομματικά τεφτέρια του ΠαΣοΚ και την ΝΔ. Κάποιοι μάλιστα φαίνεται πως προαλείφονται για υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τα «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια των εκλεκτών της κυβέρνησης.

Οι τέτοιου φυράματος τροπολογίες έχουν προϊστορία! Το Δεκέμβριο του 2008 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ  με «φωτογραφική» διάταξη στο νόμο 3731/20-12-08

(που αφορούσε στην  «αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας!), νομιμοποίησε αναδρομικά τις παράνομες συμβάσεις για απευθείας αναθέσεις της μεταφοράς μαθητών σε ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία και ταξί. Μάλιστα  στην αιτιολογική έκθεση του νόμου αναγνωριζόταν απροκάλυπτα ότι αυτές οι απευθείας συμβάσεις «καταρτίστηκαν από Νομαρχίες της χώρας κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ορίζουν τις διαδικασίες ανάθεσης του εν λόγω έργου και χωρίς προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Για το σκάνδαλο αυτό παραπέμφθηκε η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, ύστερα από τις καταγγελία του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη( ως προέδρου τότε της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ) και των μικρολεωφορειούχων. Καταγγελίες που επιβεβαίωσε περίτρανα το πόρισμα  του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης!

Θεσσαλονίκη 2/3/2014

Από το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s