Τ. Μηταφίδης: «Χρέος του Δήμου Θεσσαλονίκης, κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα!»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ της οδού Αισώπου

» Χρέος μιας δημοτικής αρχής, που δεν παρακολουθεί απαθής τα προβλήματα της κοινωνίας, είναι να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών που ζουν χωρίς ρεύμα. Γι’ αυτό και έχουμε δεσμευτεί στη διακήρυξή μας ότι δεν θα υπάρξει στο δήμο Θεσσαλονίκης κάτοικος χωρίς ρεύμα. Είμαστε και θα είμαστε μπροστά στον αγώνα αυτό», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Ο επικεφαλής και μέλη της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» συμμετείχαν στην παρέμβαση του συντονιστικού συλλογικοτήτων και επιτροπών γειτονιάς στα γραφεία της ΔΕΗ της οδού Αισώπου, ζητώντας να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα σε σπίτια συμπολιτών μας που δεν έχουν οικονομικούς πόρους, οικογένειες με παιδιά, ανέργους, συνανθρώπους μας με προβλήματα υγείας.

» Η δημοτική αρχή του κ. Μπουτάρη στην ουσία ευθυγραμμίζεται με τις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση των πολιτών, καθώς περιορίζεται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς χωρίς να δίνει απαντήσεις σε ουσιαστικά ζητήματα, όπως αυτό της ηλεκτροδότησης των απόρων, των ανέργων και των ασθενών.

Αρνείται να μπει τριτεγγυητής στη ΔΕΗ, δεν καταβάλλει ουσιαστική προσπάθεια να εντοπίσει τους πολίτες που δικαιούνται το κοινωνικό τιμολόγιο και να τους ενημερώσει, όπως έχουν πράξει άλλοι δήμοι της χώρας», υπογράμμισε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, τον οποίον-όπως και τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους- «υποδέχθηκαν» αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του κτιρίου της ΔΕΗ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν χωρίς εισαγγελική εντολή την είσοδο των διαμαρτυρομένων και παρέμειναν εκεί αδικαιολόγητα καθ´ όλη τη διάρκεια της παρέμβασης-συζήτησης.

«Είναι απαράδεκτο να εμποδίζεται η είσοδος σε δημόσια υπηρεσία», δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».

Από το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s