Επικίνδυνα σχέδια για τη Θεσσαλονίκη από τον άφαντο κ. Καλαφάτη

Image

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επιχειρεί νέες καταστροφικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον της Θεσσαλονίκης και μάλιστα με εκτελεστή τον νεοδημοκράτη υποψήφιο δήμαρχο της πόλης που διατηρείται ακόμη στη θέση του αρμόδιου υπουργού! 

Παρά την οδυνηρή οικονομικά κατάληξη του φαραωνικού έργου της υποθαλάσσιας αρτηρίας, η κυβέρνηση συνεχίζει τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, προωθώντας έργα που έχουν κατ’ επανάληψη απορριφθεί από τους κατοίκους αλλά και τους φορείς της πόλης, όπως η επέκταση – πρόσχωση της Παλιάς Παραλίας.

Όπως προκύπτει από έγγραφα του ΥΠΕΚΑ, η κυβέρνηση προκηρύσσει νέους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για:

– την ανάπλαση της παλιάς παραλίας με προσθήκη καταστρώματος κατ΄ επέκταση του παραλιακού πλακόστρωτου, μια αλλαγή αδόκιμη, άστοχη και εκτός πραγματικότητας. Θυμίζουμε ότι, όταν επιχειρήθηκε να αλλάξει το θαλάσσιο μέτωπο, είχε ξεσηκωθεί όλη η πόλη με αποτέλεσμα να αποσυρθεί τελικά το καταστροφικό αυτό σχέδιο για την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης.

– την ανάπλαση των χώρων όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των ναυταθλητικών ομίλων, με προσθήκη χώρων ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών (μαρίνα) και χώρων αναψυχής και άθλησης στο ήδη κορεσμένο θαλάσσιο μέτωπο.

– για το περιαστικό δάσος Σέιχ Σου, που αν κάτι μπορεί να είναι χρήσιμο στην προσπάθεια να ενταχθεί η φυσική αναψυχή, η άθληση  και η απόλαυση του δάσους στην καθημερινή ζωή των Θεσσαλονικέων, είναι η αναζήτηση σημείων πρόσβασης σε αυτό από την πόλη, πεζή ή με ποδήλατο και η επιμέλεια των ήδη λιγοστών υπαρχόντων (γέφυρα Περαιβού, Κρυονέρι και Μαλακοπή). Καμία άλλη επέμβαση εξωραϊσμού του δάσους δεν επιτρέπεται από το θεσμικό πλαίσιο προστασίας.

Η «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη» καλεί τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Καλαφάτη και υπουργό ΠΕΚΑ να εγκαταλείψει αμέσως τα φαραωνικά και επικίνδυνα σχέδια του για την πόλη.

Ποια η θέση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης απέναντι σε όλα αυτά, τα οποία, να θυμίσουμε, περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ  “Θεσσαλονίκη 2012-συμπαγής πόλη” που εξαγγέλθηκε στο «Ολύμπιον» στις 12 Απριλίου 2011 από την τότε υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη με την οποία ο κ. δήμαρχος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας «με σκοπό την πληρέστερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προώθησή τους»;

Από το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s