Υποψήφιος Δήμαρχος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης: «Η Θεσσαλονίκη σε πρώτο πλάνο και όχι απλός κομπάρσος!»

mhtafidis

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι σε πρώτο πλάνο και όχι απλός κομπάρσος», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης προσερχόμενος στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε: Η δημοτική κίνηση ‘’Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη’’ δεν μπορεί παρά να στηρίζει οποιαδήποτε ενέργεια, εκδήλωση ή θεσμική δράση ανοίγει το κινηματογραφικό πλάνο της Θεσσαλονίκης, μιας παραδοσιακά σινεφίλ πόλης. Από αυτήν την άποψη, θεωρούμε ότι με κάθε τρόπο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου οφείλει να παραμείνει το ανοιχτό παράθυρο της πόλης προς τον κόσμο, έστω υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Από την άλλη, όμως, η καταστατική αρχή της διεθνοποίησης του προέβλεπε τη ‘’συνομιλία’’ του ελληνικού σινεμά με τη διεθνή κινηματογραφική κοινότητα, στις μέρες του Φεστιβάλ, όπως και του Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ.

Δυστυχώς, στην πορεία του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ξέχασε και έχασε την ελληνική ταινία από τις αποσκευές του. Με ανησυχία παρακολουθούμε την αφαίμαξη του ελληνικού τμήματος στο βωμό άλλων φεστιβάλ, οργανωμένων από μεγαλοεργολάβους. Θεωρούμε ότι η επάνοδος της ελληνικής ταινίας στο φυσικό της χώρο, στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, επείγει. Για να συμβεί αυτό απαιτούμε μια σειρά από θεσμικές παρεμβάσεις, εύκολα υλοποιήσιμες, υπό την προϋπόθεση της πολιτικής βούλησης.

Αντί γι’ αυτές, οι προνομιακής θέσης αίθουσες του Φεστιβάλ, στο Λιμάνι, εκχωρήθηκαν κι αυτές σε άλλο μεγαλοεργολάβο. Την ίδια ώρα, εμείς καταθέσαμε οργανωμένα, πρόταση για την εκμετάλλευση τους από άστεγα θεατρικά και μουσικά σχήματα και κινηματογραφικές προβολές μακριά από τα πολυπλόκαμα, χολιγουντιανά δίκτυα διανομής. Όλα αυτά υπό δημοτική διαχείριση και επιτήρηση.

Η κινηματογραφική παραγωγή στη Θεσσαλονίκη έχει νεκρώσει από καιρό, η πολύφερνη Σχολή Κινηματογράφου παραμένει ανάπηρη, και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου έχει νηματοειδή σφυγμό ετοιμοθάνατου. Όλα αυτά εξ αιτίας της ολιγωρίας του δημάρχου, που διετέλεσε πρόεδρος του Φεστιβάλ, αρνούμενος να ασκήσει την παραμικρή πίεση προς την κυβέρνηση. Όπως, άλλωστε, ομολόγησε και ο ίδιος ΔΕΝ κατάφερε να πετύχει την επιστροφή της διοίκησης του φεστιβάλ στον τόπο τέλεσης του.

Όμως η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα ξυπνήσουν οι υποψήφιοι των ερχόμενων εκλογών: ένας Δήμαρχος που κοιμήθηκε καθώς “. . . κοιτούσε τη Γιαδικιάρογλου” κι ένας Υπουργός που τα βρίσκει “όλα εντάξει” βλέποντας τα τραίνα να περνούν.

Στις 18 Μαΐου οι κάλπες θα στείλουν μήνυμα ανατροπής!

Η Θεσσαλονίκη θα γίνει μία ανοιχτή πόλη στις ιδέες και τους ανθρώπους!»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s