Μασούρας Αστέριος

Ο Αστέρης Μασούρας είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος, φωτογράφος και μηχανικός λογισμικού. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969, αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ και εργάστηκε στο χώρο του υποτιτλισμού ταινιών, της υποστήριξης και ανάπτυξης λογισμικού, καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών για την ενημέρωση του πολίτη και των ειδικών σε θέματα αέριας ρύπανσης.

Συμμετείχε στο ελληνικό τμήμα της πανευρωπαϊκής κίνησης κατά των πατεντών λογισμικου, που πέτυχε το 2005 στο Ευρωκοινοβούλιο μιά σημαντική νίκη της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στις πολυεθνικές της πληροφορικής. Είναι μέλος της ελληνικής κοινότητας Ελεύθερου Λογισμικού, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο (digitalrights.gr), και ένας από τους πρώτους έλληνες bloggers.

Στο blog του (oneiros.gr/blog) στο Twitter (@asteris) και στον Τύπο, μεταξύ άλλων, αρθρογραφεί για διεθνή θέματα, θέματα που αφορούν την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, τα ανθρώπινα και ψηφιακά δικαιώματα και το περιβάλλον. Είναι ανταποκριτής του διεθνούς ενημερωτικού δικτύου bloggers Global Voices Online, συνιδρυτής των ομαδικών blogs thess.gr, metajournalism και frappelections, και συμπαραγωγός ενημερωτικής εκπομπής για το ελεύθερο λογισμικό στο διαδικτυακό ραδιόφωνο radiobubble. Συμμετέχει σε διεθνείς και τοπικές λογοτεχνικές κοινότητες (Internet Book List, Bookcrossing, SFGR).

Ως υποψήφιος της Κίνησης, σκοπεύει να αναδείξει τις δυνατότητες αξιοποίησης από το Δήμο της τεχνογνωσίας και του δυναμικού των τοπικών εθελοντικών κοινοτήτων πρακτικής, όπως εκείνη του Ελεύθερου Λογισμικού, καθώς και των βέλτιστων διεθνών πρακτικών, για την ανάπτυξη δημόσιων ψηφιακών υπηρεσιών για τον πολίτη, και να προτείνει δράσεις για το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό.

Άρθρα του σχετικά με τη Θεσσαλονίκη

Αναπλάσεις κι αστικές υποδομές

Περιβάλλον & υγεία

Κυκλοφοριακό & οχλήσεις

Πολιτισμός & κοινότητες

Ψηφιακές υποδομές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s