Αναστασόπουλος Αναστάσιος

Θεσσαλονικιός, συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες(15%, Νεολαία Λαμπράκη,1.1.4, ενάντια στη δικτατορία και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας μας).

Μετά υο 1980 ως Ειδικός Γιατρός Εργασίας εργάζεται στα Ορυχεία και Σταθμούς Ηλεκτροπαραγωγή της ΔΕΗ με αποκλειστικό μέλημα την προστασία της υγείας των εργαζομένων και με συνέπεια πειθαρχικές διώξεις και δυσμενείς μεταθέσεις από τις διευθύνσεις της ΔΕΗ.

Διετέλεσε μέλος επιτροπών του Υπουργείου Υγείας(επί υπουργού Γεννηματά) με νομοπαρασκευαστικό αντικείμενο για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων.

Μέλος της Επιτροπής για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων(1991-92)που απέτρεψε την κατάργηση κατηγοριών εργαζομένων από τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Εργασίας και λειτουργών Υγείας ΔΕΗ . Ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ιατρικής της Εργασίας και Βιομηχανικής Υγιεινής Ελλάδος. Υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές Θεσσαλονίκης με την Οικολογία-Αλληλεγγύη(1990-94-98). Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές το 2004. Πατέρας τεσσάρων παιδιών.