Αντωνόπουλος Γιώργος

Γεννήθηκα το 1963 στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Κατοικώ από το 1968 στην Θεσσαλονίκη. Από το 1977 οργανωμένος στην Αριστερά (ΚΝΕ, ΚΚΕ και τώρα ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ) Το 1998 ήμουν ιδρυτικό στέλεχος της Ανθρώπινης Πόλης και το 2006 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Τάσο Κουράκη.

Συντονιστής δράσεων στους Πολίτες κατά της Υποθαλάσσιας., στέλεχος του ΔΙΚΤΥΟΥ Κινήσεων για τη Θεσσαλονίκη, ασχολούμαι με προβλήματα της πόλης μας (κυκλοφοριακό, πράσινο, Σέιχ Σου, δικαιώματα των πεζών, ποδήλατα). Συμμετείχα στην οργάνωση δράσεων για να περάσουν τα στρατόπεδα στους πολίτες, για να γίνει ο χώρος της ΔΕΘ μητροπολιτικό πάρκο. Προσέφυγα στο ΣτΕ με άλλους δύο συντοπίτες μου για να μην περάσει δασική έκταση στον Μητροπολίτη Άνθιμο. Μέσα από τη Κίνηση Πολιτών ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ συμμετείχα στο διαπαραταξιακό.

Είμαι πολιτικός μηχανικός του ΑΠΘ, ασχολούμαι με ιδιωτικά έργα, έχω μια κόρη 18 χρονών την Κατερίνα Αντωνοπούλου-Βηδενμαίερ και ένα γιο τον Δημήτρη 4 χρονών με την Μαρία Χατζηγρηγορίου, διαφημίστρια και σεναριογράφο.