Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014: «Κάτι σάπιο υπάρχει κύριε Μπουτάρη!»

Image

Θεωρητικά, η ανάληψη τη διοργάνωσης «Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» θα αποτελούσε μια ευκαιρία για επικοινωνία των νέων – και όχι μόνον – της Θεσσαλονίκης  με εναλλακτικές μορφές έκφρασης και πολιτισμού.

Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις , όσον αφορά στον οργανωτικό τομέα, με παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων και συνεργατών και ανακλήσεις τους, με ολοένα αυξανόμενη την εντύπωση της αδιαφάνειας στη διαχείριση, με αναρτήσεις στενών συνεργατών του νυν δημάρχου στα social media, οι οποίοι σπεύδουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα τεκταινόμενα, αφήνουν την εντύπωση ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Τελικά, με άγνωστη τη διεθνή απήχηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, το σίγουρο είναι η διάθεση προεκλογικής εκμετάλλευσής της από τη διοικούσα δημοτική παράταξη. Με δεδομένο ότι το 80% των εκδηλώσεων εξαντλείται στο πρώτο – και τι σύμπτωση, προεκλογικό! –  εξάμηνο του «εορταστικού» έτους, γίνεται φανερό ότι μόνη έγνοια της Μπουταρικής «πρωτοβουλίας» είναι η διενέργεια της προεκλογικής καμπάνιας με «ξένα κόλλυβα», δηλαδή ευρωπαϊκά χρήματα. Μόνον, που μυρίζει κηδεία…

Από το Γραφείο Τύπου 

Σχολιάστε